Har just märkt att det kan vara riktigt jobbigt att hoppa på studsmatta, men väldigt effektivt och bra för att snabbt få upp flås och cirkulation samt hjälpa kroppens lymfsystem igång ordentligt. Vi har en riktigt smidig liten träningsstudsmatta som vi köpte från cellercise för över ett halvår sedan. Men då jag har varit skadad i mitt knä så är det först nu jag har kunnat testa den. Har nu kört 2 pass och oj, oj, vad bra det är. Och så enkelt och smidigt att göra hemma. Och riktigt roligt. Du som inte har en egen studsmatta kanske kan fjäska med dina kompisars eller grannars barn om dom har någon!
Här kommer ett förslag på ett effektivt träningsprogram som jag nu kört 2 gånger än så länge men det kommer att bli många gånger framöver kan jag lova. Grymt bra! Har just nu träningsverk i benen av hoppandet vilket märktes av under morgonens yogapass!

Karins Träningsprogram (ca 15 min)

Hoppa vanligt ca 5 min
Sen sidohopp (hopp från sida till sida) ca 1 min
Sen vanliga hopp igen ca 1 min
Hopp på höger fot + vänster fot (fortsätt att hoppa så länge du kan hålla en bra balans och teknik. När du börjar bli trött i foten så byt ben)
Vanliga hopp igen ca 1 min
Tvist åt sidan i ca 1 min
Vanliga hopp ca 1 min
Lätt jogging med höga knän ca 1 min
Sen sidohopp ca 1 min
Lätt jogging med höga knän ca 1 min
Nu till det roliga: Intervall jogg, spring med riktigt höga knän och så fort du bara kan i ca 30 sek. Vila och återhämta dig med lite lätta vanliga hopp emellan intervallerna. Upprepa så många gånger du orkar. Men bra att börja med bara 2 intervaller och sedan lägg till 1 intervall nästa gång du hoppar osv.

TIPS: Tänk på att spänna bäckenbottenmuskulaturen när du hoppar. Här har du som tränar yoga en fördel för då är du van att jobba med bandhas (kroppslås som används i övningarna för att hjälpa kroppen till en korrekt position)