Har ju bara lite kort nämt att jag haft problem med mitt knä. Har nämligen inte haft varken lust eller ork att skriva om vad jag gått igenom. Det började redan i januari, 1 vecka innan jag fick reda på att jag var gravid med lilla Elodie.
BORRELIA. Haft det tidigare tyvärr, ledgångsborrelia men då var det höger knä. Det skapas artriter i lederna pga borrelian. Så i nu snart 1 år har jag gått runt (eller vissa dagar och perioder har jag inte kunnat gå alls) med ett svullet, varmt och ömt knä. Har tyvärr även lite andra symptom också från benet och bäckenet. Trötthet, blodbrist m.m. pga kraftig inflammation (bland annat en sänka över 100 som ska vara under 15.
Här på bilden är knät rätt bra (taget i somras) men man ser ändå att vänster knä är mer svullet och även vaden. 
bensand
bildkna
Knät har under vissa perioder varit dubbelt så svullet som vad det är på bilderna …
Dessutom har allt precis börjat även på höger knä, bakercysta (som jag också har på vänster knä) + svullet som sjutton …
Kan sammanfatta det med att 2016 inte varit något höjdarår förutom då såklart att vår älskade lilla tjej kom till världen. 9 månaders intensivt gravid-illamående i kombination med att jag varit dålig i borrelian och sedan 2,5 månaders kolik för lillan har varit tufft. Vi har också förlorat barnens farmor under året …
Men klart att jag samtidigt känner mig otroligt lyckligt lottad som fått denna lilla prinsessa ♥♥♥
elodie
Bloggen för mig är ingen dagbok där jag skriver av mig personliga saker i utan är tänkt som en källa till inspiration. Jag älskar att dela med mig av recept, tips och tankar kring en sund livsstil som hjälper er läsare. Jag bloggar om ämnen och saker jag i stunden känner för att skriva om. Saker som gör mig glad och som jag tycker är roligt att dela med mig av.
Jag bloggar när jag har lust, har ingen press på mig att skriva ett visst antal inlägg per månad eller vecka som många som bloggar har. Jag tar uppehåll när jag känner att jag behöver det osv. Det är därför som jag ändå har fortsatt blogga, för att jag tycker det är kul och det ger mig energi. Finns så mycket jag vill dela med mig av:-)
Men nu kommer det vara lite färre inlägg under en period framöver känner jag. I alla fall så jag tänker just nu, men det kan ändra sig:-) Har ju också en del färdigskrivna inlägg att publicera också, fler läsarfrågor och svar bland annat. Men är det tyst på bloggen ett tag så vet ni varför. Blir nog inget bloggande alls över julledigheten och kanske inte i januari heller.
Ni kan dock alltid följa mig på Instagram och på min Facebook sida.
Sedan 6 veckor tillbaka har jag varit sämre igen. Går på utredning på Carlanderska i Göteborg så det blir mycket åkande fram och tillbaka för röntgen, blodprover osv. Blev tillslut kortison direkt i leden, är inte förtjust i att behöva göra det men bara att gilla läget och det har kortsiktigt hjälpt att dämpa inflammationen. Nu kan jag promenera kortare promenader igen.
Mitt motto som alltid är att göra det jag kan, i mitt fall innebär det att jag lägger större delen av morgon- och förmiddag på att göra olika övningar för cirkulation och rörlighet, de yogaövningar jag klarar av m.m. Mitt på dagen är jag alltid bättre (nätterna är värst). Sen fungerar styrketräning för överkroppen bra, har ett litet hemmagym i vår källare så perfekt.
Det har blivit 4 resor till Stockholm och Ulf Kilman under året. Vet att det varit betydligt värre om jag fått hjälp av hans behandlingar. Han är den enda jag litar på ska kunna hjälpa mig. Han är så grymt duktig och nu sist i förra veckan när jag var där kunde vi testa fram vilka olika arter av borrelia jag hade i kroppen. Borrelia är tyvärr väldigt lömskt och svårbehandlad när det gått så långt.
ulfkilmanbehandling
Ulf & Elodie 
ulfkilmanelodie
Nu håller jag tummarna för att 2017 blir ett magiskt år med mer flyt:-) Och om inte, så ska jag i alla fall se till att göra det bästa av det med de förutsättningar jag har:-)

Kram på er och självklart önskar jag er en RIKTIGT GOD & HÄLSOSAM JUL ♥♥♥
KH_liggande_gron_webb