Kirskålspesto – recept

Alltså, äter ni kirskål? Jag brukar plocka nu under våren och stoppa i mina smoothies eller ha i sallader eller i röror. Går också att göra soppa på kirskål men det har jag faktiskt inte testat, ännu 🙂

Kirskål är renande, stärkande och näringsrikt. Se till att inte plocka precis jämte en trafikerad väg bara … Smidigt när det går att äta upp ogräset eller hur, även maskrosor går att äta, bladen brukar åka i mina smoothies ibland och blommorna kan man dekorera sallader med (och även äta upp).

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kirskåls pesto, så gott att ha som pålägg på frökex eller som tillbehör till din sallad eller bara göra små snittar på skivad zucchini, gurka eller liknande.

Lite svårt att få tag på bra ekologiska osaltade macadamia nötter, men testa med pinjenötter istället isåfall. Det är ju pinjenötter som man traditionellt har som bas i pesto.

Karins Pesto med Kirskål & Koriander

1 dl macadamianötter

5 dl kirskål

2 krukor färsk koriander

0,5 dl kallpressad olivolja

1,5 msk lime

salt

Mixa först macadamianötterna i en matberedare.

Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en pesto, smaka av med salt.

Ett annat tips är som sagt att ta till vara på kirskålen och blanda i dina smoothies, jag har just druckit en med kirskål, citron, ingefära, avokado, päron, spenat och blåbär! Slurp:-)

Hoppas ni testar kirskål, kan ju till och med finnas så nära som i er egen trädgård 🙂

Följ mig gärna här också;  Facebook och Instagram,