Hemma i stan igen efter en långhelg i stugan. Detta underbara sommarväder, helt ljuvligt! Jag märker att jag mår bättre i värmen helt klart.
Däremot hade Collin otur när vi kom i onsdags eftermiddag, han blev biten av ”något”. Antagligen en broms eller så kan det varit en orm (igen…!!!) Var på barnakuten men de tyckte det inte riktigt såg ut som ormbett men benet var stint, svullet, rött (senare typ blårött) och några timmar efter besöket började såret rinna. Då såg det faktiskt ut som ormbettet han fick förra sommaren, fast lite lindrigare. Visade upp det för en sjuksköterska som bor i närheten av vår stuga och hon frågade direkt om han blivit biten av en orm?
Vi har en naturtomt och förra gången vi var i stugan såg jag faktiskt en huggorm som slingrade in sig i buskarna. Oavsett så mår han mycket bättre nu i benet. Och kanske var det bara en reaktion på ett bromsbett och ingen orm som högg honom …
Lilla Elodie har också det lite ”tufft” då hon har kvar infekterade sår efter vattkopporna stackaren.
Men nöjd här på hennes lilla plats i skuggan:-)
elodienöjd
Promenader i fin miljö ♥
Finväg
Glasstårta som blev uppskattad.
glasstårta
Har inte exakt recept då jag och Collin ”slängde ihop” lite dagen innan. Men basen är på kokosgrädde och avokado. Smaksatte med både choklad och ett lager hallon.
Hemligheten att få den så fin är en vacker silikonform. Sedan när glasstårtan stelnat typ 1 dygn i frysen så tog vi ut och hällde choklasås över som då stelnar direkt. Såsen gjorde vi på lika delar varsamt smält kokosolja och rå kakao. Sen är det bara att garnera med färska bär och kanske lite mynta som här.
glasstårta2
En av mina favoritplatser (med en sovande Elodie i vagnen)
minmagiskaplats
Vår fina Buddha vi har på tomten.
Please promenad
Elodieglad
Hoppas ni haft en fin helg,
KH_liggande_gron_webb