Dags för ett recept ni kan testa i sommar. En superenkel och god glasstårta som är mjölkfri och raw.
Det är lite svårt att få tag på bra macadamianötter som är naturella men jag brukar köpa från råvarubutiken. Använder själv inte cashewnötter men tror det går bra att ersätta macadmianötterna med dessa annars i receptet.
Receptet är från min bok Grönsakskärlek
Glasstårta

Trippelfärgad glasstårta (5–6 portioner) RAW
3 dl naturella macadamianötter, 2 dl vatten, 1 dl solrosfrön, 2–3 msk honung
Smaksättning
1½ dl hallon, 1½ msk kakao, 1 tsk vanilj
Glasstårta2
Börja med att mixa macadamianötter och solrosfrön med hälften av vattnet. (Använd gärna blötlagda nötter/frön).
Tillsätt resten av vattnet samt honungen och mixa igen.
Häll upp i tre olika skålar.
Tillsätt kakao i en skål för chokladglass, vanilj i en skål för vaniljglass. För att göra hallonglassen mixar du hallonen med glassblandningen från den tredje skålen i en mixer.
Börja med att fylla botten på en pajform med avtagbar kant (cirka 16 cm i diameter) med hallonglass. Ställ i frysen i cirka 15–20 minuter. Tillsätt vaniljglassen, bred ut försiktigt över hallonglasslagret. Ställ kallt igen i cirka 15–20 minuter och bred sedan ut chokladglass längst upp. Låt stå i frysen några timmar tills glasstårtan stelnat.
Glasstårtan går jättebra att förbereda redan dagen innan eller tidigare än så. Ta fram tårtan några minuter innan servering och skär i skivor när den tinat lite lätt. Servera glasstårtan med färska hallon.

KH_liggande_gron_webb