Lyxigt goda kikärtspraliner

Nyfikna på att baka med kikärtor?

Nu har jag tagit fram ett superenkelt och fantastiskt smarrigt recept på chokladpraliner med …. just det, KIKÄRTOR!

Det ni, fiberrika och hyfsat nyttiga! Kan vara ett bra mellanmål för kidsen (går att ha i frysen) exempel ihop med en smoothie. Du måste ju inte säga vad det är i😉

Nyfiken? Här kommer receptet:-)

Karins Kikärtspraliner

30–36 stycken

14 färska urkärnade dadlar

2 dl boveteflingor

1 paket kokta sköljda kikärtor = 3 dl

1– 1 ½ dl rå kakaopulver

1 msk yaconsirap

1 msk maca pulver

1 msk kallpressad kokosolja

1 msk vatten

en gnutta salt

 

Chokladlager

100 gram mörk choklad, minst 85% + 1 msk kallpressad kokosolja

Alternativt Karins rå choklad, se recept HÄR

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät massa. 

Forma till små bollar och ställ in i frysen. 

Smält chokladen varsamt ihop med kokosolja. Låt stå 5–10 minuter. 

Ta ut bollarna från frysen och doppa i chokladen. Låt stelna på ett bakplåtspapper. 

Kikärtspralinerna håller cirka 5–7 dagar i kyl och längre tid i frys. 

Testa gärna att göra dessa och dela gärna vad ni tyckte om pralinerna på min Facebook-sida, Karins Gröna Värld som ni hittar HÄR.

Chokladkramar

(Just det, om ni är som mig som ÄLSKAR choklad, hittar ni min Choklad-bok med nyttig fika HÄR. Finns både som vanlig bok och E-bok).