Pumpa recept x 2

Pumpasäsong nu! Kom på att jag ju har ett jättegott recept i min Frukostbok, på en pumpasmoothiekräm, som man typ kan äta med sked från ett glas eller skål. Gärna ihop med lite god och läcker topping.

Delar receptet här i bloggen. Plus receptet på min fantastiskt goda (jag looooovar) Pumpa- & sötpotatissoppa.

Scrolla ner och ta del av båda recepten!

Karins Pumpasmoothiekräm

(2 glas)

2 dl blötlagt och groddat bovete

1½ dl hackad butternutpumpa i bitar

2½ dl vatten

2 dadlar (urkärnade)

½–1 tsk honung

½ tsk vanilj

1 krm kardemumma

 

Topping: Incabär, physalis, bipollen, kakaonibs

Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smoothiekräm.

Servera direkt eller låt stå i kylen en stund först.

Garnera med valfri topping, förslag är physalis, incabär, bipollen och kakaonibs.

Servera pumpasmoothiekräm med sugrör eller sked.

Karins Sötpotatis- & pumpasoppa

4–5 portioner

1 1⁄4 liter finhackad skalad pumpa (valfri sort)

1 1⁄4 liter finhackad skalad sötpotati

2 burkar kokosmjölk

2 gula lökar

4 msk olivolja

3 vitlöksklyftor

1 kruka färsk koriander

1 tsk salt
svartpeppar

 

Till servering: Kokt quinoa, rostade pumpafrön och kokoschips

 

Lägg den hackade pumpan och sötpotatisen i två ugnsformar, häll över olivoljan och saltet och rör om.

Baka dem mjuka i ugnen på 200 graders värme i 25–30 minuter. 

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stekpanna. Blanda sedan löken med pumpa och sötpotatis i en gryta, tillsätt kokosmjölk och värm soppan.

Krydda med hackad färsk koriander och lite svartpeppar.

Mixa sedan soppan slät i en mixer eller med hjälp av en stavmixer.

Servera soppan med kokt quinoa, rostade pumpafrön och kokoschips.

Testa dessa recept och ifall ni fotar och lägger ut så tagga gärna mig (@karinsgronavarld) 🙏

Ha nu en fortsatt fin höstvecka,