Minisemlor recept

Igår kände jag för att göra lite goda små semlor. Min man älskar nämligen semlor:-)

Så jag och Elodie gjorde semmel-bollarna och mandelmassan. Förvarade i kylen och hade också kokosgrädden i kylen över natten.

Idag skapade vi sedan dessa små fina minisemlor.

Det ösregnade när jag skulle fota semlorna så Elodie fick vara modell och stod i trappan under tak:-) Finast ljus att fota utomhus tycker jag.

Karins minisemlor

(8–10 st)

 

Semmelbollar

2 dl mandlar

1 dl glutenfria havregryn (finns även raw variant)

1 dl kokosflingor

16 färska urkärnade dadlar

2 tsk kallpressad kokosolja

1 tsk kardemumma

en gnutta salt

 

Mandelmassa

1 dl mandel

0,25 dl kokossocker

2 msk tjock kokosgrädde

1 tsk kokosolja

 

Grädde

Kokosgrädde

(Jag tycker att Garant har en som är perfekt i konsistensen, räcker med att ställa den i kylen minst 4 h så går det att spritsa ut direkt utan att ens vispa den.)

 

Se till att kokosgrädden står kylen sedan minst 4 h innan servering:-) 

Börja med bollarna. Mixa alla ingredienser i en matberedare. 

Forma till bollar. Ställ i frysen medans du gör klart det andra momenten. 

Mandelmassa – mixa mandlar, kokossocker och kokosgrädde i en matberedare. 

Ta fram bollarna, skär av ett lock på varje.

Gröp ur en liten grop och fyll med mandelmassa och bre också ut över hela ytan. 

Spritsa ut kokosgrädde (väldigt olika resultat på olika märken kokosgrädde…, testa dig fram)

Sätt på locket och strö lite mandelmjöl över minisemlorna. 

Så nu vet ni vad ni kan förbereda för goda små nyttigare semlor inför den kommande fettisdagen!

Njut av lördagen:-)