Nu har berömda och prisbelönta raw food-kocken Viktor Ingemarsson kommit ut med sin första kokbok, Raw & Delicious.

Viktor är en otroligt kreativ och härlig person som jobbar som kock på  Sankt Jörgen Park, Josbar i Göteborg, känd som Raw Chef Viktor. Du som inte varit där ännu kan jag varmt rekommendera ett besök, SPA och raw food-lunch kan ju aldrig bli fel:-) Dessutom öppet alla dagar.
Jag kan ibland drömma mig bort i tanken till ett flera timmar långt SPA-besök med lugn och ro, mysiga samtal och god lunch sedan. Känns inte riktigt så aktuellt att få till med 2 småttingar som håller farten i 180 här hemma …Men det är ju nu som ett sådant besök å andra sidan skulle behövas som mest:-) När jag slutar amma ska jag absolut boka upp en SPA-dag där.♥♥♥
Nu tillbaka till Viktors bok, det är en e-bok eller en app som du kan ladda ner till din iphone eller ipad, HÄR.

Jag gjorde så klart det så fort den släpptes (10 dagar sedan) och jag blev riktigt imponerad. Älskar bilderna och det är så coolt vad man kan göra idag med teknikens hjälp.
Förutom recept kan du få inköpslistor skickade till din mail, du kan se små filmer som visar hur du gör vissa moment samt du kan också ställa in recepten som röstuppläsning. Perfekt när du står i köket med kladdiga fingrar, då har du en röst som guidar dig igenom varje moment. Tror absolut vi kommer att få se fler sådana här kokböcker i framtiden.
Viktor är så snäll att jag får dela med mig av ett recept från boken till er:-) Så här kommer det!

Sallad med korianderpesto  2–4 portioner

Från boken Raw & Delicious.
En frisk sallad med mycket koriandersmak. Receptet ger små portioner eftersom jag ofta serverar denna sallad som tillbehör. Passar fantastiskt bra i wraps eller i kombination med raw taccos. Så, om du är hungrig eller inte har så mycket tillbehör tycker jag att du skall göra lite extra! /Viktor.

Pesto
1 knippe koriander (ca 70g)
70 g spenat
1/2 st solovitlök
1 dl skalade melonkärnor (kan ersättas med pumpakärnor)
1 dl pumpakärnor
1,5–2 dl rapsolja (beror på hur lös pesto du vill ha)
Sallad
2 st broccoli
1 st fänkål
1 st gurka
250 g tomat
1 st liten rödlök
1/2 msk flingsalt

Pesto
För att göra denna ljuvliga pesto behövs en matberedare. Mixa först koriander, spenat och olja. Lägg därefter ned vitlök. Mixa ytterligare och häll därefter ned melon- och pumpakärnorna. Mixa tills önskad konsistens. Häll över peston i en burk och täck överdelen med lite olja mot slutet så håller den längre.
Vill man dryga ut peston eller göra den lösare är det bara att tillsätta mer olja. Peston som sådan står sig väl i kylen och får mer smak med tiden.

Sallad
Finhacka broccoli och fänkål, eller hyvla dem på en mandolin, och lägg i bunke. Kärna ut gurkan genom att dela den på längden och därefter dra ut kärninnehållet med sked. Skär gurkan i ca 0,5 cm tjocka skivor. Dela tomaterna i fyra lika delar och skär fina strimlor av löken och lägg i bunken tillsammans med övriga grönsaker.
Nu är alla delar klara för att blandas. Ringla önskad mängd pesto över salladen och blanda runt ordentligt. Strö över salt, blanda runt ytterligare en gång och smaka av. Dekorera gärna med några örter och ätbara blommor.
Följ gärna Viktor på Instagram också, underbara bilder. Se mer HÄR.
Min egen sida på Instagram hittar ni HÄR.
Go raw!

Karin♥