Nyttig glass i stora lass!

Hej alla underbara 💚

Idag har jag samlat flera av mina bästa glassrecept (alla mjölkfria) i ett och samma inlägg! Så har du olika glassalternativ att testa framöver☀️

Avokado- & myntaglass (2 portioner) 

6 dl tärnad fryst ananas, 1 avokado, 1 näve färsk mynta, ett par droppar pepparmyntsolja, en skvätt vatten (eventuellt lite honung om du vill ha glassen sötare)

Mixa allt i en mixer eller matberedare till en slät glass-konsistens. Toppa gärna med kakaonibs och mynta. För att få en riktigt bra konsistens på glassen är det viktigt med en mixer med stark motor, som min favorit Vitamix. Har din mixer svårt att mixa glassen slät så tillsätt lite mer vatten och ställ glassen en stund i frysen innan servering. Gillar du nu inte mintsmak alls så ta bort mynta & pepparmyntsolja och tillsätt istället en frusen banan i bitar och lite äkta vanilj till receptet. 

Karins hallonglassar (veganska)

cirka 6 stycken

2,5 dl tjock krämig kokosmjölk (jag använde den från GARANT – perfekt konsistens)

1 avokado

4 dl tinade frysta hallon = 1 paket 225 gram

10 färska urkärnade dadlar

1 tsk äkta vanilj

Gärna 2 tsk pink pitaya pulver för en klarare rosa färg

 

Mörk choklad, minst 85%

 

Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät tjock smoothie.

Häll i glassformar och frys in.

Ta ut och doppa i smält mörk choklad.

Servera direkt när chokladen stelnat eller förvara i frysen.

Karins veganska chokladglassar

cirka 8 stycken

5 dl tjock, krämig kokosmjölk (jag använde den från GARANT – perfekt konsistens)

10 färska urkärnade dadlar

0,75 dl rå kakaopulver

0,25 dl kokossocker

0,25 dl smält kakaosmör

1 msk kokosolja

1 krm salt

Mörk choklad, minst 85%

Eventuellt lite frystorkade bär att strö över, eller kokosflingor, hackade nötter

Mixa alla ingredienser till glassarna i en mixer. 

Häll upp i glassformar. Ställ in i frysen. 

(Jag brukar vänta 1–2 timmar med att sticka ner glasspinnarna, så blir de lättare att få helt i mitten och raka.) 

Låt stå i frysen minst 8 timmar. 

Ta ut och doppa i mörk choklad (om du önskar, detta kan hoppas över, de är supergoda ändå) och strö eventuellt lite bärpulver, kokosflingor eller hackade nötter över chokladen innan den stelnar. Gäller att vara snabb här då chokladen stelnar fort. 

Servera glassarna eller stoppa tillbaka i frysen för förvarning. 

Bananchokladglass

 

4 frysta bananar i bitar, 1 avokado, 2 medjooldadlar eller 4 mindre, 3–4 msk rå kakao, 2 krm vanilj

 

Låt bananerna tina lite lätt. 

Mixa allt i en mixer och servera glassen direkt. Toppa gärna med kakaonibs, bär och lite riven mörk choklad. 

Fler glasstips

Hallon och avokadoglass

– Mixa 1 pkt frysta hallon (lätt tinade) med ½ avokado och 0,5 tsk äkta vaniljpulver.

Vattenmelonglass

 – Skär vattenmelon i små kuber och trä upp på spett, frys in och ät som isglass!

Tagga mig gärna om du testar mina glassrecept, @karinsgronavarld Älskar att höra vad ni tycker om mina recept samt få se era bilder.

Nu under sommaren är det en smart tid att starta upp någon av mina onlinekurser, du har ju tillgång i ett helt år och går i din egen takt. Det ingår massor av gröna, hälsosamma recept som du hinner utforska och ta del av under sommaren. Plus massor av annan kunskap och tips som gör det enklare att leva hälsosamt och prioritera dig och din hälsa! Och du får mig som din egen digitala coach 🤩 Läs mer HÄR. 

Ha en ljuvlig sommar! Följ mig gärna på Facebook & Instagram under Karins Gröna Värld för massvis av inspiration, tips och recept i sommar! Vill du lyssna på en bra podd rekommenderar jag min och Anders podd, LIFETALK PODDEN🙂