Durrafrallor – glutenfria
Alltså vad jag ÄLSKAR dessa frallor. Så enkla att göra och så goda.
Glutenfria, veganska och baserade på durramjöl. Jag beställer oftast ekologiskt durramjöl på nätet men vanligt durramjöl brukar finnas att få tag på i välsorterade livsmedelsbutiker.
Durra är naturligt glutenfritt, vitaminrikt och innehåller mycket fibrer och antioxidanter.
Här kommer receptet💚
Enkla Durrafrallor – glutenfria
12 stycken
2½ dl durramjöl
2½ dl gula linfrön (bruna går bra också men gula är lite mildare i smaken + färgen blir annorlunda)
2 dl boveteflingor
1 dl hampafrön
½ dl melonkärnor eller solroskärnor
½ dl pumpafrön
½ dl chiafrön
½ dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
8 dl vatten
2 msk kokosolja
1 msk honung
Lite extra mjöl eller frön att strö över.
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Värm vattnet (som varmt tevatten). Rör ner kokosolja och honung i vattnet.
Tillsätt nu vattnet till de övriga ingredienserna och blanda ordentligt.
Låt stå 30 – 40 minuter.
Forma till frallor och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö över lite durramjöl och eventuellt frön.
Baka i ugnen i 30 minuter. De ska vara lite degiga när du tar ut dom.
Låt frallorna svalna ordentligt på ett galler.
Frallorna håller sig goda i flera dagar. Jag brukar förvara i en påse i kylen.
Hoppas ni testar dessa goda frallor. Ett tips för att göra det enkelt att servera nybakade frallor till helgfrukosten är att blanda ihop alla torra ingredienser kvällen innan. Så går det snabbare på morgonen med resterade steg.
Ha en strålande fin dag☀️
Fler Inlägg
2024-04-18
Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt
Få fin hy. Så här tänker jag + tips om produkter jag själv använder.
2024-04-17
Krämig grönkålsgryta
Dags för ett recept på en god gryta! Grönkål som bas - alltså du måste testa…
2024-03-27
Fröknäcke med sötpotatismjöl
Ett till recept på fröknäcke, denna gång med sötpotatismjöl som bas ihop med…