Nyttigare morotstårta
Tårta på en måndag? Eller varför inte en onsdag? Denna tårtan är inte som ”vanliga tårtor” utan en nyttigare variant på morotstårta.
Vill passa på att dela med mig av receptet till er (finns annars i min bok Grönsakskärlek) då den är supergod och hyfsat enkel att göra också!
Karins Morotstårta
8–10 portioner
Botten
2 dl solrosfrön, 1 dl valnötter, 8–10 urkärnade färska dadlar, 1 msk kallpressad kokosolja, 0,5 tsk vanilj, 0,5 tsk kanel, en gnutta salt
Fyllning
1 liter finhackad morot, (nästan som en puré, motsvarar 5–7 stora morötter som du kör i matberedaren), 2,5 dl valnötter, 1 dl kokosmjöl, 10–12 färska urkärnade dadlar, 2 msk kallpressad kokosolja, 2–4 msk vatten, 0,5–1 msk honung, 1,5 tsk vanilj, 1 tsk kanel
Macadamiakräm
2 dl macadamianötter, 2 dl vatten, 0,5 dl kokosmjöl, 1,5 msk honung, 1 msk kallpressad kokosolja
Topping
Morotsnudlar och valnötter
Kör alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i en form med avtagbar kant, cirka 18 cm i diameter.
Mixa allt till macadamiakrämen i en mixer till en slät kräm.
Gör morötterna finhackade i matberedare, flytta över till en skål. Mixa sedan alla resterande ingredienser till fyllningen i en matberedare, tillsätt de finhackade morötterna och mixa igen.
Bred ut fyllningen över botten och ställ tårtan kallt i minst 2–3 timmar för att stelna till lite.
Bred ut macadamiakrämen över tårtan innan servering och garnera med morotsnudlar och valnötter.
Fler Inlägg
2024-04-18
Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt
Få fin hy. Så här tänker jag + tips om produkter jag själv använder.
2024-04-17
Krämig grönkålsgryta
Dags för ett recept på en god gryta! Grönkål som bas - alltså du måste testa…
2024-03-27
Fröknäcke med sötpotatismjöl
Ett till recept på fröknäcke, denna gång med sötpotatismjöl som bas ihop med…