Nyttigare morotstårta

Tårta på en måndag? Eller varför inte en onsdag? Denna tårtan är inte som ”vanliga tårtor” utan en nyttigare variant på morotstårta.

Vill passa på att dela med mig av receptet till er (finns annars i min bok Grönsakskärlek) då den är supergod och hyfsat enkel att göra också!

Karins Morotstårta

8–10 portioner

Botten

2 dl solrosfrön, 1 dl valnötter, 8–10 urkärnade färska dadlar, 1 msk kallpressad kokosolja, 0,5 tsk vanilj, 0,5 tsk kanel, en gnutta salt

Fyllning

1 liter finhackad morot, (nästan som en puré, motsvarar 5–7 stora morötter som du kör i matberedaren), 2,5 dl valnötter, 1 dl kokosmjöl, 10–12 färska urkärnade dadlar, 2 msk kallpressad kokosolja, 2–4 msk vatten, 0,5–1 msk honung, 1,5 tsk vanilj, 1 tsk kanel

Macadamiakräm

2 dl macadamianötter, 2 dl vatten, 0,5 dl kokosmjöl, 1,5 msk honung, 1 msk kallpressad kokosolja

Topping

Morotsnudlar och valnötter

 

Kör alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i en form med avtagbar kant, cirka 18 cm i diameter. 

Mixa allt till macadamiakrämen i en mixer till en slät kräm.

Gör morötterna finhackade i matberedare, flytta över till en skål. Mixa sedan alla resterande ingredienser till fyllningen i en matberedare, tillsätt de finhackade morötterna och mixa igen.

Bred ut fyllningen över botten och ställ tårtan kallt i minst 2–3 timmar för att stelna till lite.

Bred ut macadamiakrämen över tårtan innan servering och garnera med morotsnudlar och valnötter.

Något att testa på höstlovet kanske?

By the way, om ni är nyfikna på vad vi ska göra så följ mig på FB och Instagram 🙂 Återkommer här på bloggen om ca 2 veckor!