Yoga för ditt sinne!

”Som barn levde vi alla i en drömvärld, med ögon som precis som bin hittade nektar i varje blomma. På den tiden hade vi inga tankar på drömmen, istället levde vi i den, vi fann magi i varje sten under våra fotsulor och i var och en av regnbågens färger som gled nerför himlens slut. När vi växte upp så förlorade vi magin i vårt dagliga liv. Vi lämnade drömmen bakom oss och såg den bara som ett svagt minne när vi tittade bakåt. Så småningom bleknade även minnet av drömmen och vi började leva ett praktiskt liv i en praktisk värld. Där tog allt slut – den musikaliska rytmen i våra hjärtan, dansgolvet framför våra ögon, de magiska ögonblicken i våra liv. Vi började kalla oss vuxna och gled genom resten av våra liv med tysta hjärtan” – Janesh Vaidya 

Igår var jag och min kära man och lyssnade på Janesh Vaidya här i Borås. Det var andra gången jag träffade och lyssnade på honom och tycker han är så sjukt bra, underbar att lyssna till, har en härlig energi och utstrålning och det bästa av allt ett fantastiskt budskap.

Han sa så otroligt mycket klokheter igår, både jag och Anders jobbar ju med det mentala men ändå så finns det alltid nya sätt att höra det på och fler insikter att fördjupas och landa i. För mig just nu var detta otroligt givande att lyssna på. Så inspirerande och bara det att få komma hemifrån en stund, få sitta i sin egen stillhet och bara insupa all visdom från Janesh, dessutom sittande bredvid mannan jag älskar …

Här delar jag med mig av några av anteckningarna från gårdagens föreläsning,

Först så ändrar du dig själv, sedan ändrar du utsidan/omständigheterna! Exempel om du kollar ut genom ett smutsigt fönster på det utanför så ser det smutsigt ut, när du putsat fönstret ser bilden mycket klarare ut. Är det en ny vy? Nej du som ändrade förutsättningarna. När du så att säga städar ditt eget sinne och förändrar dig inifrån och ut så behövs det inte alltid det göras några förändringar på utsidan, eller så behövs det men det blir mycket klarare vad som faktiskt behöver ändras.

Med vem spenderar du allra mest tid med? Dig själv:-)

Sinnesyoga skapar precis som fysisk yoga flexibilitet, balans och styrka fast då i sinnet. Vad kan vara viktigare än det?

We have wings, just fly!

Livet börjar när vi vågar utmana vår ”comfortzone”

You need a strong belief to change!

Vi tänker cirka 40 000 tankar per dag. Hur många skulle du sälja är upplyftande för dig? Om det är ex 10 % innebär det att 90% är motsatsen… Bli medveten om vad du tänker och vilka tankar du låter växa.

Träna dina ögon att se skönheten runtomkring dig! Låt dig bli mer som en fjäril som dras till de vackraste blommorna i trädgården. Lägg ditt fokus där och det kommer att växa.

Avslutar med något som kan vara bra att påminna sig själv om; två personer i sekunden världen över dör … Vi andra som lever vidare, var tacksamma! Säg – Thank you, I´m alive!!!

Kärlek och godhet till er alla, låt ert sinne bli likt fjärilar som dras till det vackra i livet! Det finns skönhet överallt runtomkring oss men ändå är det inte alltid vi ser den. När vi är för mycket i våra tankar om ditt och datt är det lätt att missa allt underbart i livet som faktiskt pågår just NU.