Hej alla fina
Vad har nu hänt sedan jag skrev sist? Förutom det fruktansvärda som hänt i Stockholm (så himla hemskt och obehagligt) har jag fått diagnosen ledgångsreumatism. Tråkigt …
Ganska säkra på att borrelian (var ju väldigt sjuk …) i kombination med graviditeten var triggers som fick sjukdomen att bryta ut.
Har sedan 2011 haft besvär med mina leder till och från, men då mest i knän och höfter. Nu har jag sedan börjat på året pågående kraftiga ledinflammationer i båda fötter, knän, höften, armbågar, handled och händer samt vänster axel, nacke och käke. Helt sjukt vad begränsande det är när nästan hela kroppen är inflammerad.
Har haft väldiga problem med att bara klara av enkla saker som att gå runt i vårt hus, upp för trappan, sätta mig ner på toastolen, ta på Elodie kläder osv. Att sitta på golvet och leka fungerar absolut inte då både höft, knän och fötter är inflammerade, dessutom även armbågar och handleder vilket gör att jag liksom varken kommer ner eller upp från golvet. Känner mig som en tråkmamma för tillfället som inte kan leka med mina barn. Som tur är har jag världens bästa mamma och barnvakter som ställer upp och hjälper till, särskilt när Anders inte är hemma.
Lilltjejen växer så det knakar som ni ser på bilden, hon har nu redan hunnit på 7 månader!!!
ElodiePippi
Men jag är ändå väldigt mycket gladare för jag mår faktiskt mycket bättre just för tillfället. Har tackat nej till den starka medicineringen som läkarna vill sätta in (eller i alla fall skjutit det på framtiden om det absolut behövs) och istället har jag bestämt mig för att fortsätta göra ALLT jag kan för att ge kroppen chans att försöka på bukt på sjukdomen med mer naturliga metoder. Jag äter i och för sig kortison (i en dos man ändå kan fortsätta amma på) vilket gör att jag klarar mig bättre i vardagen och det dämpar inflammationerna något även om det är en kortsiktig lösning.
Men parallellt med besök hos ”vanliga” läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster är det den alternativa vården det jag fokuserar mest på. Det jag verkligen brinner för. Mitt mål är som sagt att lyckas bli av med den pågående inflammationen i lederna utan att behöva ta till starka mediciner och sedan hoppas på att kunna leva så symtomfritt från reumatismen som det bara går.
Känner att symptomen från borrelian har börjat ge sig och just nu känner jag mig faktiskt väldigt pigg och frisk typ ”invärtes” men har har ju inflammationen i lederna som gör att kroppen tyvärr inte fungerar som den ska.
Jag går som jag nämnt tidigare hos bästa Ulf Kilman som finns på Ekerö/Stockholm, en av de allra bästa inom bland annat kinesiologi. Det har blivit väldigt många resor dit. Utöver hans behandlingar inkluderar jag även  frekvensmedicin, akupunktur, healing och homeopati. Har även träffat en läkare som är verksam på Vidarkliniken i Järna. Sen är jag ju gift med världens bästa mentala coach ♥♥♥.
Vila, sömn och återhämtning prioriterar jag väldigt högt då det är viktigt för läkningen. (Så mycket det nu går med 3 små barn …) Självklart har jag stort fokus på kosten med bra, ekologisk näringstät grön mat som vanligt:-)
Lunch
Det blir också extra mycket kosttillskott för att stötta kroppen. Borrelian har verkligen ställt till det i kroppen och det tar lång tid att läka allt vad den ställt till med. Borrelian muterar och ”ändrar form” i kroppen, riktigt lömsk och elak bakterie. Men många dras ju med detta i många många år och får kroniska symptom som aldrig försvinner. Läste i en engelsk bok om ”Lyme Disease” (som det heter på engelska) att det ofta tar mellan 6 månader till 5 år som bäst för att återämta sig från kronisk borrelia, och det gäller om man får rätt behandlingar!!!
Mina borrelia-testern visade fortsatt positivt så sent som i mitten på januari och jag kommer ta nya prover nu under våren. Men jag känner mig faktiskt ändå mycket ”friskare från borrelian” nu.
Jag väljer att fokusera på det som trots allt är positivt och bra. Exempel att jag blivit mer närvarande, upplever mig mer mottaglig och tacksam för all kärlek jag omges av. Njuter så mycket jag kan av våra älskade ♥♥♥
KarinElodie KarinELodie2
Att allt det här händer av en större anledning, oavsett om det inte alltid är lätt att se det just nu. Svåra tider skapar naturliga möjligheter till att stanna upp, reflektera mycket över livet, vad jag vill, tycker är mest värdefullt, hur jag vill leva osv.
Men jag hade en period av väldigt mycket sorg och besvikelse i börjar på året. Jag bara grät och grät. Vaknade på nätterna och istället för att typ vakna upp ur en mardröm så upplevde jag det som att jag vaknade upp TILL en mardröm (den perioden var jag också fysiskt så himla dålig, kunde inte vända mig i sängen, kunde inte ligga på sidan, hade hemska smärtor och så stel i nacken av borrelian att jag knappast kunde röra mig alls). Så jag grät även mycket under nätterna.
Mentalt så kom den största vändningen framförallt efter ett samtal med ett medium i USA. Det är nästan som att jag kan beskriva det som mitt liv innan det samtalet och mitt liv efter. Jag känner mig hoppfull och beslutsam över att det är en mening med det som sker, att det finns så mycket lärdomar att hämta ur det som jag går igenom och som får min själ att utvecklas och växa. Med det skrivet är jag ju inte alltid världens gladaste och på topp men faktiskt största delen av tiden känner jag mig väldigt lycklig. Jag gör så gott jag kan och mycket vände när jag accepterade allt som hänt istället för att kämpa emot och ”kriga” mot symptomen och kämpa emot.
läkning
Så, nu har ni lite koll på vad som händer just nu. Projekt läkning är alltså i full rullning och har ju varit under ganska lång tid. Fortsättning följer …, håll tummarna:-)
Uppskatta det ni har och ta er tid att stanna upp, njuta och upplev all kärlek ni omges av. Ännu viktigare nu med allt hemskt som händer i världen och också i Sverige.
Och just det, GLAD PÅSK till er också:-) Läs förra årets inlägg med tips till påskägget HÄR.
Love

KH_liggande_gron_webb
KarinELodiesvartvit