Hade ju innan jag blev dålig faktiskt hunnit förbereda fler blogginlägg med era läsarfrågor och mina svar.
Så idag kommer här svaret på frågan om att bjuda på nyttigheter:-) Bättre sent än aldrig. Kommer publicera fler inlägg med frågor och svar här på bloggen innan sommaren.

Fråga
När man bjuder på raw food-sallad, raw food-bollar och smoothies till människor som inte är vana vid det eller som inte smakat det tidigare, finns det några bra knep då? Upplever att det är väldigt varierande ifall det uppskattas eller inte.
Svar
Jag tycker oftast att stora fräscha sallader brukar uppskattas men jag kanske även kompletterar med annat som fetaost, rostade pumpafrön, raw frökex, någon krämig dressing (finns många recept på goda raw dressingar i mina böcker) och en massa skivad avokado. Man kan också ha ungsrostad sötpotatis, palsternacka eller liknande i en skål så får alla skapa sina egna sallader utifrån det som finns. Vill man köra helt raw så finns det möjlighet till det och vill man äta lite annat också (är ju fortfarande vegetariskt) så kan man göra det. En god kallpressad olivolja är viktigt och något bra kvalitetssalt.
Gällande att bjuda på raw food-bollar så kan ett tips vara att lägga till några fler dadlar eller en klick honung när du mixar bollarna så blir de något sötare och brukar uppskattas av både stora och små. Men barn som är vana att äta en massa vitt socker, godis och vanliga chokladbollar kanske reagerar på att det inte smakar det samma. Men de brukar i alla fall vilja smaka och de flesta gillar dom. (Testa tex dessa bollar, ev släng i ett par extra dadlar, recept HÄR.)
Collin älskar mina olika raw bollar, dessa är rullande i hallon- & blåbärspulver ♥
rawbollar
För smoothies så gäller det att använda mer av frukten och lite mindre av grönsaker så att det söta kommer fram. Smoothien kanske är helt grön men smakar ändå inte grönsaker. Det är  ju viktigt att det tycker det är gott och får upp intresset. Zucchini är en grönsak man kan ha i liksom spenat som inte tar över smakmässigt. Välj gärna mango, päron eller ananas, alltså lite sötare frukter i smoothien. Eller släng i lite blåbär för att få en blå smoothie som kan inte kan tro att det finns spenat i:-) Kan vara bra för kräsna barn:-)
Jag hade nog för övrigt inte valt att bjuda en person som annars inte äter hälsosamt på en ren grönsaksjuice med ingefära och gurkmeja. Då finns risken att de blir avskräckta istället, deras smaklökar är verkligen inte vana med de smakarna (ännu).
Garnera gärna smoothien med goda bär och använd fina sugrör.
Grönsmoothie15
Kramar
KH_liggande_gron_webb