Nu ska ni få receptet på de godaste raw food-chokladbollarna!!!
I mina barnböcker om BroccoLisa har jag med ett recept i slutet av varje bok. Detta recept på raw food-bollar är med i BroccoLisa har Kalas, fast då kallar jag dom BroccoLisas nyttokakor.
Nyttokakor  BroccoLisaharKalas
Utgå från receptet (gör gärna dubbel sats:-) och skapa antingen fina små kakor eller forma till bollar och rulla sedan i raw kakao.

Man kan också lyxa till det ordentligt och doppa bollarna i mörk raw smält choklad. Så gott. Innan chokladen stelnar kan man strö över lite kakaonibs/kokosflingor eller lingonpulver.
RawBroccoLisa2
Man kan sedan sätta bollarna i små fina formar och kanske sticka i små flaggor eller hjärtan i eller sådana där pinnar så det blir ”cake-pops”. Det tänkte jag göra till Collins kalas i slutet på november.
Just i detta recept är det ganska mycket dadlar i, just därför de antagligen blir så himmelskt goda. Mina barn ÄLSKAR BroccoLisa bollar:-) Men det blir ändå bara typ 1 dadel per boll plus att 2 fikon till 15 bollar. Det är enda sötningen, annars är det ju frön, kokosolja, raw kakao och vanilj som ingredienser.
Innan receptet måste jag bara dela med mig av 2 bilder från boken, som för övrigt är målade av bästa Freja Bergdahl.
Här testar Gunnel Glasyr (från sockergänget) och HildeHallon (från grönsaksgänget) yoga under kalaset!
Yogapose       GunnelGlasyrText

BroccoLisas smaskiga chokladbollar/kakor

BroccoLisaBollar2
cirka 15 stycken
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl pumpafrön
14 färska dadlar (urkärnade)
2 torkade fikon (i mindre bitar)
2 msk raw kakao + ev extra om du ska rulla bollarna i detta
1 msk kallpressad kokosolja
1 tsk vanilj
en gnutta salt

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, (jag gillar personligen att mixa smeten rätt länge så att den blir helt slät om jag ska göra bollar). 
2. Forma till bollar och rulla ev i raw kakao eller doppa i mörk smält choklad.
Alternativ, forma till bollar och platta sedan ut till kakor eller stansa ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Garnera gärna kakorna med gojibär och mullbär.
3. Ställ bollarna/kakorna kallt i minst 1 h innan servering för bäst resultat. De håller cirka 5–7 dagar i kyl och längre tid i frys. 

Avslutar med ett visdomsord från BroccoLisa har Kalas (det är med ett visdomsord i slutet på varje bok)
Visdomsord
Böckerna finns att köpa HÄR och dessutom på rea nu. Trevlig helg 
KH_liggande_gron_webb