Älskar du som jag också att skapa goda raw food-fika recept? Idag gjorde jag några smarriga mintchokladbollar som blev så goda att jag bara måste försöka få med dem i min nya bok trots att jag inte behöver fler recept till boken …Kan tyvärr därför inte dela med mig av receptet ännu.
Men tänker däremot ge dig recept på två andra supergoda och enkla recept för raw food-fika som jag hämtat från min bok Karins Gröna Värld. Båda passar perfekt såhär i juletider.
Passa på att göra en sats och ta med och överraska släkt och vänner med hur god fika det går att göra på nyttiga ingredienser! ♥♥♥

Karins nougattryffelbollar (ca 15 stycken) 


1 ½ dl pekannötter
1 ½ dl paranötter
¾ dl kakao
7–8 dadlar (urkärnade)
½ msk vatten
1 tsk yaconsirap
½ tsk vanilj
kakao och hackade nötter att rulla tryfflarna i

Mixa allt i en matberedare. Forma till små bollar och rulla sedan hälften av nougattryffelbollarna i kakao och hälften i hackade nötter.

Karins Carobmummabitar (8–10 bitar)


½ dl kakaosmör
½ dl kokosolja
1 dl carob
½ dl mullbär
½ dl gojibär
½ dl pumpafrön
1 msk sesamfrön
1 msk kokosnektar eller agavesirap
en gnutta salt

Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett vattenbad. Blanda ner carob och agavesirap. Rör om ordentligt och lägg sedan i resterande ingredienser som de är.
Häll allt i en avlång form eller bred ut på bakplåtspapper, ca 2 cm tjockt.
Ställ i kylen tills chokladen stelnat, ca 30–45 minuter. Det går fortare i frysen. Skär eller bryt sedan chokladen i lagom stora mummabitar och servera.

Med dessa recept vill jag passa på att önska dig en riktigt god och hälsosam jul! Tack för att du läser min blogg:-)

Julkramar,

Karin♥