I senaste numret av den nya tidningen Glutenfri matlust hittar ni mig. En intervju och två av mina favoritrecept ♥♥♥
Omslag
GlutenfriMatlust
Pumpafröpajen har jag lagt ut i bloggen tidigare, men receptet hittar du även i detta inlägg.
Kokosbarsen hoppas jag kan bli en favorit hos er också. Enkla att göra och så goda. Hoppas att ni testar!
Bästa adventsfikat ♥♥♥

Sagolikt goda kokosbars (8st)

Kokosbars
Bars
3 dl kokosflingor
1,5 dl solrosfrön
10–12 dadlar (urkärnade)
1 msk kokosolja
1 tsk vanilj
en gnutta salt
Chokladlager
1 dl kakao
0,75 dl kokosolja
1–2 msk yaconsirap
en gnutta salt
Topping
kokosflingor bipollen
Mixa alla ingredienser till barsen i en matberedare. Tryck ut på ett bakplåtspapper cirka 2 cm högt. Skär till önskad storlek. Ställ i frysen för att stelna lite medan du gör chokladen.
Smält kokosoljan varsamt i ett ljummet vattenbad. Blanda ner kakao, yaconsirap och lite salt, rör om. Låt chokladen stå i rumstemperatur i 15 minuter, eller 5 minuter i kylskåp, så att den tjocknar lite. Ta ut barsen från frysen och doppa i chokladen. Strö direkt över lite kokosflingor och bipollen och låt stelna. Förvara i kyl eller frys.
Tips: All choklad går inte åt i receptet. Så passa på att göra ett gäng praliner också, bara att hälla chokladen
i pralinformar och ställa kallt för att stelna.

Pumpafröpaj med krämig spenatfyllning (4–6 portioner)

Pumpafröpaj
Pajbotten: 2,5 dl pumpafrön, 2 morötter, 1 msk olivolja, 0,5–1 krm salt
Fyllning: 2 dl paranötter, 1 dl vatten, 1 msk citronsaft, 1 krm salt, 3–4 nävar färsk bladspenat, (ca 70 gram) 10 soltorkade tomater i olja eller blötlagda.
Topping: Marinerad paprika och rödlök = 1 röd paprika, 1 gul paprika, 1 orange paprika, 1 rödlök, 2 msk olivolja, salt.
oliver, färska örter
TIPS: Pajfyllningen fungerar också som pastasås.
Mixa ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut botten i en pajform med cirka 20 cm i diameter. Ställ i torkugn (eller vanlig ugn på lägsta värmen) i 4–5 timmar.
Finstrimla paprika, rödlök och marinera i olivoljan och lite salt. Massera in oljan ordentligt med dina händer och låt sedan torka i torkugn i cirka 3–4 timmar.
Gör fyllningen genom att först mixa paranötter, citron, salt och vatten till en krämig röra. Hacka spenaten i mindre bitar, förslagsvis i en matberedare (pulsera några gånger). Blanda ner spenat och strimlade soltorkade tomater i paranötsröran. Låt fyllningen vila i kylen under tiden pajbotten och de marinerande paprikorna blir klara.
Fyll pajen med fyllningen. Toppa pajen med marinerad paprika och rödlök samt oliver och färska örter.

Dela gärna recepten vidare till alla du känner som är intresserade av ett grönare liv!

KH_liggande_gron_webb