Som tidigare frisör (japp, hade till och med egen salong) så vet jag en hel del om hår och hur man bäst sköter om sitt hår så idag kommer ni få mina bästa tips för ett friskt och vackert hår!!!

Många tänker inte på att håret slits VÄLDIGT mycket när det är blött. Var försiktig med hur du kammar/borstar håret det när det är blött och undvik att skölja håret om du inte måste.
Försök vänja håret med att inte tvättas så ofta. Jag tvättar mitt hår cirka var 8–9 dag och det håller sig superfint. Men från att vara van vid att tvätta håret varannan dag är det såklart ett stort steg att vänta så länge. Men börja med att dryga ut tvättarna med någon extra dag i taget och se hur det fungerar för just ditt hår.
Var försiktig med att föna håret och använda platt-tänger, lockborstar osv då värme sliter något enormt på håret.
KarinHaglund
Sol och salta bad (inte så aktuellt just nu om du inte ska åka iväg till varmare breddgrader:-) sliter på både hår och hy. En keps och att inte alltid doppa huvudet när du badar är ett lätt sätt att skydda både hår och ansikte från solens strålar.
Använd minimalt med produkter för håret, helst inga alls:-) Beror ju såklart på vad du har för frisyr m.m. Om du använder produkter så välj ekologiskt och försök att minska mängden. Jag brukar ibland ta lite äkta arganolja i topparna. Funkar bra för längre hår.
Ekologiskt schampo + balsam. Jag brukar själv använda John Master Organics.
Färga håret eller slinga naturligare. FY vad jag jobbat med starka produkter under min tid som frisör. Inte bra … Nu går jag dock till Anna på Pure Mei i Borås som använder ”ekologiska” färger och jag slingar det inte alls lika ofta. Tänk på att skillnaden mellan att slinga håret och att färga hela håret eller botten är att när du slingar så får du inte ner färgen i själva hårbotten = väldigt mycket bättre.
Jag gör väldigt sällan slingor i hela håret utan oftast bara framtill och sidorna. Kolla in hårfärgen i nacken, så mörk är jag egentligen:-)
KarinHaglundtofs2
Men nu har jag lagt lite slingor där också sedan denna bilden togs, kort nedan från senaste frisörbesöket:-)
FargarHaret
Gillar att vara något mörkare på hösten.
NyKarin
NyKarinHair
IMG_9471
Vill eller behöver du inte färga ditt hår alls så är det såklart det allra bästa.
Klipp dig regelbundet. Har du en kortare frisyr bör du besöka din frisör oftare än om du har ett långt hår. Men frekventa besök för att fräscha upp och få bort det slitna bör prioriteras oavsett.
Jag tycker man ska vara extra noga när man är gravid. Jag slingade inte mitt hår alls under denna tid. Just om graviditet och tips på vad som är viktigt hittar du i ett tidigare inlägg HÄR.
MAXAT med näring och minimalt med gifter = Det enskilt viktigaste tipset för ett friskt och vackert hår är att äta så rent, ekologiskt och bra som möjligt och minimera ”det som är mindre bra” att äta. Samma sak gäller för att få en så fin hy som möjligt. Att dricka tillräckligt med vatten (helst filtrerat) är också viktigt samt ha goda hälsosamma vanor i ditt liv.
Stress och hur vi mår mentalt påverkar också det påverka vårt hår så att göra vad man kan för att leva mer i harmoni och välmående gör gott på alla plan, även håret!
KarinHår
Sköt nu om ditt hår och ge det mycket kärlek och omtanke, och du – sprid gärna inlägget vidare till de du känner som också vill ha ett vackert friskt hår. ♥♥♥ 

KH_liggande_gron_webb