Recept hampapralinbollar

Jag och Elodie gjorde några riktigt smarriga små bollar häromdagen baserade på hampafrö.

Receptet kommer här nedan, kan vara något för er att testa i påsk. Går att förvara i frysen så länge:-)

Hampafrön innehåller förresten fullvärdigt protein och även järn, magnesium och E-vitamin. Dessutom har hampa jättebra fettsyresammansättning med fin balans mellan omega fettsyrorna och en hel del omega 3.

Jag brukar ganska ofta göra hampamjölk eller slänga i hampafrön när jag gör smoothies.

Var noga med att köpa bra kvalité bara som med allt annat, jag brukar förvara mina frön och nötter i kylen så minskar risken att de härsknar och de håller längre.

Hampapralinbollar

cirka 15 stycken

1 dl skalade hampafrön

10 färska urkärnade dadlar

1 torkat fikon, klippt i små bitar

1 msk kallpressad kokosolja

0,25 dl rå kakaopulver

en gnutta salt

 

Extra kakao att rulla bollarna i

Tips för ännu lyxigare små bollar är att doppa i smält choklad och sedan bara strö lite kakao över innan chokladen stelnar.

Mixa alla ingredienser i en matberedare. 

Forma till små bollar, rulla i rå kakao. Lägg i små knäckformar. Ställ gärna kallt några timmar innan servering. 

Elodie rullade sina egna bollar och självklart skulle mamma fota hennes också:-)

Hoppas ni också gillar dessa, Elodie fullkomligt älskar dessa små godbitar och hennes mamma också, hi💚

Passar perfekt nu till påsken! Fler chokladrecept för påsken hittar ni i min Chokladbok HÄR (finns även som E-bok HÄR)