Choklad till påsk!

Nu börjar vi närma oss påsken.

Tänker det är lägligt att sprida lite extra choklad-kärlek just nu!

Har därför valt att ha rea på min chokladbok, Karins Chokladkök – lite nyttigare, lyxfika utan gluten, mjölk och vitt socker! Rea priset gäller till och med annandag påsk.

Perfekt för er som inte redan har boken att beställa för att kunna fixa god, smarrig samt mycket nyttigare fika till påskhelgen, det mesta går utmärkt att förbereda i god tid innan och exempel förvara i frysen. Så gör oftast jag för att underlätta!

Eller varför inte ge bort boken i påskpresent tillsammans med en lyxig mörk chokladkaka! Och ett gult fint sidenband om allt, vet att det skulle vara en uppskattad present till alla som gillar choklad!

Boken finns också som E-bok! Så passa på att köpa och ladda ner den HÄR.

Är du sugen på att testlaga ett enkelt recept från boken så kommer ett enkelt och gott recept här nedan;

Karins chokladmumsbitar

8–10 bitar

1 dl rå kakaosmör
1 dl rå kakao
2–3 msk yaconsirap eller annan flytande sötning
en gnutta salt

1 dl quinoapuffar
1 dl kokoschips
1 dl mullbär
2–3 torkade fikon

Dela kakaosmöret i mindre bitar och smält det varsamt i ett ljummet vattenbad.
När kakaosmöret är helt smält rör du ner kakao och yaconsirap samt en gnutta salt.
Rör om ordentligt. Låt stå.

Klipp fikonen i små bitar. Bryt kokoschipsen i mindre bitar.
Blanda sedan ihop fikon, kokoschips med mullbär och quinoapuffar.
Häll chokladen över och rör om.
Bred eller häll ut allt på ett bakplåtspapper och låt stelna i kyl eller frys.
När chokladen stelnat kan du bryta loss bitar i önskad storlek.
Förvara gärna i frysen.

Så återigen, fram för mer nyttig mörk choklad att njuta av till påsken istället för sötsliskigt påskgodis …

Håller ni med mig? Kommentera gärna på min FB sida HÄR.