Fy vad hemskt hela den här Corona pandemin är. Verkligen … Tycker det är så sorgligt för alla drabbade på många olika sätt och att detta händer oss.

MEN… just nu gör det det. Oavsett hur mycket vi oroar oss så pågår det just nu. Nu om någon gång behöver vi uppleva mental klarhet för att bäst kunna hantera det här som händer.

”Att oroa sig är slöseri med tid och energi”

Jag är faktiskt ganska dålig på att oroa mig. Har nog alltid varit väldigt produktiv av mig, är varken speciellt bra på att oroa mig eller att älta. Däremot lever jag nog för mycket i framtiden, älskar att planera och tänka på vad som kommer hända och vad jag vill ska hända och vad jag ska göra:-) Inte heller optimalt förstås men jobbar på det:-)

Oavsett, idag ville jag skriva ett inlägg om handlar just om hur vi mentalt kan lära oss att bättre hantera detta som händer. Förstår att det inte finns någon som VILL behöva gå igenom det i stort sett hela världen gör just nu. Men det kan vi inte påverka eller få ogjort så …onödigt att lägga energi på att oroa sig för detta. Det vi däremot kan påverka är hur vi låter den här corona pandemin påverka vårt sinne, vårt mentala tillstånd och vårt hopp.

Och SJÄLVKLART göra det vi kan för att minska spridningen av smittan, se till att de som är i riskgruppen inte blir utsatta osv.

”Oro tömmer inte morgondagens sorger, den tömmer dagens styrka.” 

Corrie ten Boom

”Sorg ser tillbaka, oro ser sig omkring, hopp ser uppåt.”

Ralph Waldo Emerson

Så vad kan vi göra om vi upplever att vi går och är extremt oroade idag? Ja, först vill jag poängtera att jag verkligen förstår att det finns galet mycket att oroa sig för. Det handlar både om hälsan, nära och kära, ekonomi, jobb osv i dessa tuffa tider.

Men som du säkert redan förstått (iallafall på ett intellektuellt plan …)så tjänar ju just ORO ingenting till. Helt oproduktivt faktiskt.

NU om någon gång behöver vi uppleva mer stunder av mental klarhet, du vet de där stunderna när du är i kontakt med ditt allra innersta, när du känner dig lugn och trygg trots att det är kaos på utsidan.

I detta lugn är det lättare att ta sansade beslut, göra svåra val och tänka klart.

I detta tillstånd väljer du automatiskt det bästa steget att ta just nu. Kanske är det att ringa sina nära och kära, erbjuda sin hjälp till de som är i riskgrupperna. Hitta smarta lösningar för sin business eller sprida något positivt och kärleksfullt till människor.

Att våga ser ärligt på verkligheten och utifrån det göra de eventuella beslut som behöver tas.

När vi befinner oss här har vi också som mest tillgång till vårt kreativa tänkande och att kunna komma på smarta lösningar på stora problem.

När vi oroar oss däremot och tänker på allt hemskt som händer, allt hemskt som hänt och allt hemskt som kommer hända så blockerar vi den här enorma tillgången och kraften vi ALLA har inom oss.

Nu när du läser det här, ta några riktigt djupa långa andetag. Försök att släppa dina tankar eller inte ta så allvarligt på det du tänker.

Det är helt magiskt hur fort det går att ändra sitt mentala tillstånd. Du behöver inte försöka utan lägg en önskan/en intention och fokusera mer på att hitta ett lugn i kroppen så sker det mycket lättare än om du aktivt verkligen försöker att få till klarhet och lugn i sinnet. Sinnets natur är att vara i balans, att vara i klarhet och vara ok.

Min man brukar jämföra vårt sinne med en sådan där fin liten snöglob. När man skakar den så snöar det.

Om man nu vill att det ska klarna (= mentalt få lugn och kunna se klart igen) så hjälper det inte hur mycket du än försöker och försöker, skakar hårt, kraftfullt, med rätt teknik osv… det kommer snöa ändå fram tills att du ställer undan snögloben och låter den stå där tills den naturligt klarnar efter en liten stund.

Lite samma är det med våra tankar och våra mentala snöflingor som kan göra det svårt att i stunden uppleva lugn och klarhet.

När vi inser att vi inte behöver försöka skapa klarhet utan mer att det är en naturlig fabriksinställning att ha ett lugnt och klart sinne så kan vi vänta och istället bara uppmärksamma när snön slutat yra …

Jag hoppas att du kan bära med dig dessa ord och påminna dig lite snällt nästa gång du fastnar i oro och negativt tänkande. Gör det kärleksfullt bara:-)

För viktigt att komma ihåg att vi alla hamnar i mentala tillstånd av rädsla, oro m.m. Vänd din uppmärksamhet istället till alla gånger du känner dig harmonisk, kärleksfull och mentalt klar så blir det automatiskt lättare att få mer av det.

Det vi fokuserar på växer som bekant.

Dela gärna dina tankar på min FB sida HÄR.