Recept jordgubbstårta

Jordgubbstårta med browniebotten! 

Denna superenkla och jättegoda tårta måste bara testas! Receptet är från min alla första bok, Karins Gröna Värld _ Livsstil & Raw Food

Jordgubbstårta med bowniebotten 

(8 portioner)

 

BOTTEN:

1,5 dl valnötter

1,5 dl paranötter

10 färska dadlar (urkärnade)

1 msk kallpressad kokosolja

1 msk yaconsirap eller honung

1 dl rå kakao

0,5 dl carob

1 tsk vatten

en gnutta salt

 

JORDGUBBSKRÄM:

1 liter färska jordgubbar

2 avokado

6 färska dadlar (urkärnade)

1 krm vanilj

 

GARNERING:

Färska jordgubbar i skivor

 

Mixa nötterna till botten i en matberedare.

Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa igen.

Tryck ut botten i en springform med avtagbar kant, 18–20 cm i diameter. Ställ kallt.

Skölj jordgubbarna och mixa i en mixer med avokado, dadlar och vanilj till en kräm.

Bred ut jordgubbskrämen på botten och garnera med färska jordgubbar.

Botten kan med fördel förberedas innan och förvaras i kyl eller frys.

Garnera tårtan med kräm och jordgubbar innan du ska bjuda på den.

 

(OBS! All jordgubbskräm går inte åt på tårtan. Spara och ät den som den är eller tillsammans med färska jordgubbar eller andra bär.)

Vad säger ni? Visst blir ni sugna på att testa denna läckra tårta? Sprid gärna receptet vidare om ni vill genom att dela inlägget:-)

Trevlig sommar, hörs på bloggen igen efter sommaren ☀️och kom ihåg att följa mig i mina andra kanaler🙏

Facebook + Instagram