Recept nyttigare mini bars

Nu ska ni få ett busenkelt och gott recept på små minibars. Veganska, glutenfria och nötfria. Med smak av maca & apelsin.

Kanske något att testa denna helg?

Här kommer receptet:-)

Karins nyttiga minibars med fikon och apelsin!

cirka 12–16 stycken

3 dl pumpafrön

3 dl kokoschips

8 st torkade fikon klippta i små bitar

4 medjooldadlar

1 msk kallpressad kokosolja

1 msk macapulver

5 droppar apelsinolja (eterisk apelsin), alternativt 2 msk apelsinzest

en gnutta salt

 

Chokladlager

1 dl kakaosmör

1 dl rå kakao

1 msk björksirap, eller yaconsirap

 

Mixa alla ingredienser till barsen i en matberedare. Tryck ut i en form eller som en rektangel i en form. Ställ i frysen. 

Hacka kakaosmöret och smält varsamt. Blanda med rå kakao och söta med lite björksirap eller annan flytande sötning. Rör om och låt chokladen stå i 10 minuter. 

Ta ur barsen, skär i bitar och doppa sedan 2/3 av barsen i chokladen. Låt stelna på ett galler. 

Förvara i kyl eller frys. 

Hoppas ni testar dessa. De som blir över förvarar ni enkelt i frysen. Bra va!

Fler recept på fika hittar ni HÄR. 

So long,