Recept nyttigare mini bars
Nu ska ni få ett busenkelt och gott recept på små minibars. Veganska, glutenfria och nötfria. Med smak av maca & apelsin.
Kanske något att testa denna helg?
Här kommer receptet:-)

Karins nyttiga minibars med fikon och apelsin!
cirka 12–16 stycken
3 dl pumpafrön
3 dl kokoschips
8 st torkade fikon klippta i små bitar
4 medjooldadlar
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk macapulver
5 droppar apelsinolja (eterisk apelsin), alternativt 2 msk apelsinzest
en gnutta salt
Chokladlager
1 dl kakaosmör
1 dl rå kakao
1 msk björksirap, eller yaconsirap
Mixa alla ingredienser till barsen i en matberedare. Tryck ut i en form eller som en rektangel i en form. Ställ i frysen.
Hacka kakaosmöret och smält varsamt. Blanda med rå kakao och söta med lite björksirap eller annan flytande sötning. Rör om och låt chokladen stå i 10 minuter.
Ta ur barsen, skär i bitar och doppa sedan 2/3 av barsen i chokladen. Låt stelna på ett galler.
Förvara i kyl eller frys.

Hoppas ni testar dessa. De som blir över förvarar ni enkelt i frysen. Bra va!
Fler recept på fika hittar ni HÄR.
So long,
Fler Inlägg
2023-04-04
Fikon- & apelsinchokladbollar
Lova att testa dessa, älskar kombon fikon & choklad. Garanterat uppskattade…
2023-03-28
Ät dig vårfrisk – reportage i Expressen
Läs reportaget med mig från Expressen Söndag. Ät dig vårfrisk i April
2023-03-07
Sunt förhållande till mat
För att må bra inifrån och ut behöver du ha ett sunt förhållande till mat och…