Det har varit ett otroligt mediaintresse kring min 5-år gamla hamburgare. Senaste 2 veckorna har jag varit med i GT, Aftonbladet, Metro, BT och på radion. Tackat nej till medverkan i TV … Ganska intressant att se hur en nyhet kan spridas via bloggen och sociala medier som twitter och Facebook.
Min intention har aldrig varit att smutskasta ett visst företag utan mer lyfta fram en medvetenhet om vad vi faktiskt äter. Kan det sedan leda till att folk äter lite mindre snabbmat och mer naturlig kost så vore det fantastiskt och ligger verkligen i linje med min vision – att inspirera människor till ett bättre och friskare liv!
Så idag tänkte jag dela med mig av min egen version av ”burgare”, en raw food-rödbetsburgare med senapsmajjo! Receptet är med i min bok, Karins Gröna Värld.

Rödbetsburgare med senapsmajjo  (4 portioner)

Rödbetsburgare:
3 dl finhackade rödbetor (ca 3–4 st)
, 0,5 dl solrosfrön, 
2 msk bruna linfrön,
0,5 dl finhackad gul lök, 0,5 msk dijonsenap, 
1 liten vitlöksklyfta, 
1 krm salt,
1 krm svartpeppar
Skala rödbetorna och finhacka dem i en matberedare. Mal solrosfrön och linfrön till ett mjöl i en mixer eller elektrisk kaffekvarn. Finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till rödbetsburgarna i en skål.Forma till 4 burgare, ca 1 cm höga, och låt torka i torkugn 5–6 timmar (eller i vanlig ugn på lägsta värmen i liknande tid eller något längre). Vänd efter cirka halva tiden. Det går också att äta rödbetsburgarna som de är, men konsistensen blir bättre när de har torkat något.

Senapsmajjo:
1 dl macadamianötter 1 dl vatten
, 0,5 avokado, 
1 msk citronjuice, 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt
Mixa allt i en mixer.
Tillbehör:
Stora vitkåls- eller rödkålsblad alternativt stora salladsblad, senapsmajjo, 
alfalfagroddar, tomatskivor, lökskivor, 
gurka eller saltgurka, kapris
Fyll ett stort kålblad med groddar, en rödbetsburgare, en klick senapsmajjo, skivad lök och tomatskivor, gurka eller saltgurka och lite kapris. Enjoy!!!

I min nästa bok (som kommer ut till våren) har jag med ytterligare ett recept på burgare men då också med ett raw bröd och även en egen ketchup!
Njut av dagen:-)

Karin♥