Läste igår att det var chokladbollens dag så här kommer därför ett recept på goda och nyttiga chokladbollar jag vill dela med mig av. En dag för sent men vad gör väl det:-)
Goda att äta när som och fungerar smidigt att förvara i frysen så att det finns nyttig fika att äta när du blir sugen eller att bjuda på när du får besök.
Receptet är från min första bok, Karins Gröna Värld. 

Karins raw food-chokladbollar (cirka 15 st)

1 1⁄2 dl valnötter, 1 1/2 dl paranötter, 10 dadlar (urkärnade),1 dl rå kakao, 
1⁄2 dl carob, 
1 msk kokosolja, 
1 msk yaconsirap/agavesirap eller honung,
1 tsk vatten, en gnutta salt
Mixa nötterna lite lätt i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Forma till bollar och rulla i kokosflingor, sesamfrön eller kakaonibs. Ställ gärna kallt en stund innan servering.
För helt nötfria bollar så ersätt nötterna med solrosfrön och pumpafrön.

Jag gjorde faktiskt goda raw chokladbollar igår innan jag ens visste att det var chokladbollens dag. Vi befann oss i vår stuga så hade inte jättemycket ingredienser där men det blev blev goda bollar av solrosfrön, rå kakao, honung, dadlar och lite salt.
Väldigt enkla och mumsiga och jag har nu fryst in så vi har för flera fika-tillfällen framöver i vårsolen! Just nu ösregnar det här men snart kommer väl vårvärmen får vi hoppas:-)

Karin♥