Äntligen verkar det bli lite varmare väder!!! Vad passar inte då, jo nyttig GLASS!
Vet inte om du också gillar glass men jag är tokförtjust i just glass. Men i vår familj äter vi ingen ”vanlig glass” utan vi gör vår egen glass:-) Dessutom är det så himla enkelt.
Det underlättar om du har bra glassformar. När jag hittade dessa formar i rostfritt blev jag förälskad och såg till att köpa in till vår webbshop så att vi har dessa till försäljning. Se HÄR för mer info.

Sen finns det ju billigare glassformar i plast att köpa på typ Åhlens och liknande men för dig som liksom mig vill plastbanta hemmet så är dessa i rostfritt ett bra alternativ.
För isglass brukar jag göra eller köpa smoothies och bara hälla i formarna, ställ i frysen och voilá så har man färdig pinnglass. Smaksatt kokosvatten fungerar också bra:-)
En kombo som är god är att mixa jordgubbar och ananas med kokosvatten och sedan frysa in♥♥ Vince gillar gul glass bäst och hans favorit är apelsin, mango och ananas – bara att mixa med lite vatten och frysa in!

Nyttiga isglassar är smidigt att ge till hungriga barn innan middagen är klar, Vince äter en hel del smoothie-glass och älskar det. Är ju bara någon deciliter vätska (juice eller smoothie) i en glass och det tar betydligt längre tid att äta en glass än att dricka samma mängd så då får man lite extra tid att hinna klart med middagsmaten. Ett litet tips till er alla småbarnsföräldrar …
Häromdagen tog jag fram två nya glassrecept som blev riktigt goda, delar med mig av dessa längre ner i blogginlägget. I samband med mitt glass-skapande passade jag på att hälla lite grön smoothie i en av glassformarna och det blev också fräscht och absolut den nyttigaste varianten:-) Inte ofta man äter grönkålsglass:-)
Minstingen Collin var nöjd med sin gröna glass:-)

Har du en bra mixer, typ Vitamix så är det så himla enkelt att göra annan god glass. Har massor av bra recept i mina böcker (bland annat en glass-tårta) men också några här på bloggen, raw hallonglass HÄR och glass-smoothie HÄR.
Här nedan är bild på en god chokladglass (recept i boken Grönsakskärlek)

Alla mina glass-recept är veganska, dvs utan mjölkprodukter, ägg och såklart utan vitt socker. Istället baserade på avokado, frukt, bär, nötter och frön som bas:-)
Här kommer recepten på 2 olika pinnglass varianter:-)

Raw lingonglass på pinne (cirka 6 st)


4 dl nötmjölk (jag hade paranötsmjölk), 2,5 dl frysta lingon, 0,5 dl chiafrön, 2 msk honung, 1 tsk vanilj

Mixa nötmjölk, lingon, honung och vanilj i en mixer. Tillsätt chiafrön och mixa igen till en helt slät smoothie. Häll i glassformar och ställ i frysen för att stelna. 

Kalciumrik chokladglass (4–5 st)


3 dl växtbaserad mjölk (jag hade rismjölk), 3 msk tahini utan salt, 6 urkärnade dadlar, 0,5 avokado, 0,25–0,5 dl dl raw kakao (beroende på hur mycket du älskar choklad:-), 1 tsk vanilj
Mixa tahini med mjölken, tillsätt resterande ingredienser och mixa till en helt slät smoothie i en mixer. Behöver du så tillsätt lite mer mjölk. Häll upp i glassformar och ställ i frysen för att stelna. 

Hoppas du också blev glass-sugen nu, plockar fram mixern och testar!
Lovar att du kommer älska både smaken och hur du mår efteråt (jämfört med att äta mjölk- och sockerrik glass) när du testat mina glass-recept!!!
Och du, snart är är ju faktiskt sommaren här så då är det perfekt att ha frysen full med nyttig glass!!!
Karin♥

P.S Kolla HÄR för info om vad de ”vanliga glassarna” innehåller … Inget kul …