Visst är det helt underbart med en riktigt bra svensk sommar. Älskar verkligen värmen och solen! Så idag vill jag dela med mig av min goda svalkande och mättande chokladmilkshake, som också är med i min bok, Karins Gröna Värld. (se recept nedan)
Och så vill jag passa på att tipsa om att äta mycket bär såhär i bärtider. Själv brukar jag smyga ut i trädgården på morgonen och äta vinbär och färska mullbär när jag hämtar in morgontidningen. Och Vince älskar att plocka och äta de röda vinbären speciellt. Han har ätit rejält mycket den senaste veckan, som mellanmål, till frukost, kvällsmat och ja, så fort han går förbi buskarna:-)
Fortfarande en hel del goda bär kvar trots att vi ätit mycket, (Röda vinbär är otroligt rika på C-vitamin och de svarta, mina favoriter som vi också har i trädgården är bland annat rika på kalcium.)

Mullbären mognar allt eftersom, (mullbär är näringsrika, innehåller t.ex. järn, kalicum och antioxidanter)

och nu börjar krusbären mogna också, älskar krusbär, såååå gott.

Här kommer det utlovade receptet:-)

Karins smarriga chokladmilkshake (2 port)

2,5 dl paranötsmjölk (eller annan nöt/frö mjölk, alternativt rismjölk eller havremjölk)
1 dl groddat bovete (eller 1⁄2 dl blötlagt helt bovete, blötlägg i 4-5 h)
1⁄2 avokado
2 msk raw kakao
2 torkade fikon
1 krm äkta vanilj
10-12 isbitar

Blötlägg gärna fikonen i 20–40 minuter så blir de lättare att mixa. Skölj bovetet. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät milkshake. Servera direkt med sugrör eller höga skedar i glasen. 

Njut av vår fina sommar:-) och passa på att ta hand om dig lite extra, unna dig bra med träning och motion, fräsch och nyttig ekologisk mat, mycket vila och sömn och roliga saker med nära och kära!!!

Karin♥