Jag gillar verkligen hösten, tycker att det är en mysig årstid och helt underbart att vara ute i den friska luften om det är fint höstväder. Det är klart när det är regn och rusk, som ju också hör hösten till, är det inte riktigt lika underbart, men desto härligare att sitta inne och mysa framför levande ljus.
Idag delar jag med mig av ett recept på min supergoda och matiga höstsoppa, en pumpa- & sötpotatissoppa som är med i min senaste bok, GRÖNSAKSKÄRLEK. Passar perfekt som värmande soppa till lunch eller middag under hösten! Den är inte raw men vegan. Cirka 80 % av recepten i Grönsakskärlek är raw food och resterande recept är tillagade vegan recept. I min första bok, Karins Gröna Värld är alla recept raw.

Karins pumpa- & sötpotatissoppa (4–5 portioner) 


1 1⁄4 liter finhackad skalad pumpa (valfri sort)
1 1⁄4 liter finhackad skalad sötpotatis
2 burkar kokosmjölk
2 gula lökar
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
1 tsk salt
svartpeppar
Till servering: Kokt quinoa, rostade pumpafrön och kokoschips
Lägg den hackade pumpan och sötpotatisen i två ugnsformar, häll över olivoljan och saltet och rör om. Baka dem mjuka i ugnen på 200 graders värme i 25–30 minuter.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stekpanna. Blanda sedan löken med pumpa och sötpotatis i en gryta, tillsätt kokosmjölk och värm soppan. Krydda med hackad färsk koriander och lite svartpeppar. Mixa sedan soppan slät i en mixer eller med hjälp av en stavmixer.
Servera soppan med kokt quinoa, rostade pumpafrön och kokoschips.

So long, njut av hösten!

Karin♥