Häromveckan var det tema middagsinspiration här i bloggen. Läs gärna inlägget HÄR.
Idag vill jag dela med mig av ett av mina favoritrecept på en varm och tillagad middag. En krämig risotto på rött ris och kokosmjölk.
Om du får någon risotto över kan den vara fyllning i en glutenfri wraps dagen efter i sällskap med kimchi, avokado och groddar, jag lovar såååå gott:-)

Röd risotto med kokosmjölk & kikärtor (3–4 port)

risotto
2 dl rött okokt råris
4 dl finhackad rödlök
4–5 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
3 dl kokta kikärtor
1 burk kokosmjölk (4 dl)
1,5 msk kallpressad kokosolja
1 msk limejuice
1 tsk finriven färsk ingefära
2 krm torkad chili
1 krm cayennepeppar
3 krm salt

Skölj riset och koka i dubbel mängd vatten i 35–40 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.
Finhacka lök, vitlök och selleri.
Bryn först lök och vitlök i 1 msk kokosolja i en stekpanna, efter en stund tillsätter du 1⁄2 msk kokosolja till och blandar ner sellerin. Låt lök och selleri bli lite mjuka.
Häll upp kokosmjölk i en skål och tillsätt ingefära, salt, torkad chili, cayennepeppar och limejuice, rör om.
När riset börjar bli klart så häll den kryddade kokosmjölken över den brynta löken och sellerin. Tillsätt det färdigkokta riset samt de kokta kikärterna. Låt allt koka upp och sätt sedan på ett lock och sänk värmen. Låt allt småputtra i 5–10 minuter.
Servera risotton med en stor sallad med säsongens grönsaker.

Receptet är hämtat från min bok Grönsakskärlek som mest består av raw recept men som också innehåller den en del recept på tillagad mat. Denna bok är nog min favorit utan böckerna jag skrivet 
Ni som har mina böcker, vilken är er favorit? Kommentar gärna på min Facebooksida HÄR.

KH_liggande_gron_webb