Nu under denna rosa oktobermånaden har vi ju lite extra fokus på cancer. Kan varmt tipsa om att lyssna på podden Hälsosant som under hela oktober har just cancer som tema med intressanta intervjupersoner. Väldigt viktig och värdefull information att ta del av.
Och du som missade när jag själv var med och gästade podden kan lyssna på det avsnittet HÄR. 
Förra året publicerade jag flera goda, rosa växtbaserade recept på bloggen under oktober månad. Dessa recept hittar du HÄR & HÄR.
Idag vill jag dela med mig av min omtyckta och superenkla raw food-yoghurt, som också den är rosa:-)

KARINS BOVETEYOGHURT( 3–4 port)

Boveteyoghurt
2 dl helt bovete, 4 dl hallon, 2 dl svarta vinbär, 2 dl vatten, 1 avokado, 2 tsk vanilj, 1 tsk honung eller 2–3 dadlar (sötning kan uteslutas)
Topping: blandande bär (också gott med granola, frön, mullbär, gojibär, kakaonibs m.m.)
boveteyoghurt2
Blötlägg bovete över natten. Skölj noga och mixa sedan med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät yoghurt. Viktigt att du mixar ganska länge så att du får yoghurten len i konsistensen. Toppa med bär vid servering.
Jag brukar alltid göra en stor sats (dubbel) och sen ha i kylen, håller i flera dagar och kan också vara gott som kvällsmat eller mellanmål. Men gör du en stor sats kan du behöva mixa i omgångar om du inte har en riktigt bra mixer som den HÄR som jag har:-)
Något annat gott och rosa är den här smoothien som jag gjorde häromdagen. Det är bara päron, äpple och hallon med en skvätt vatten som jag mixade till denna härligt rosa smoothie!
rosasmoothie
Rosa kramar
KH_liggande_gron_webb