Detta underbara väder!!! Jag älskar verkligen sommaren:-)
Vill passa på att ge lite tips på nyttig glass, perfekt inför den stundande långhelgen. För är det något som är gott och svalkande i värmen så är det just glass.
Det går faktiskt att göra egen nyttig glass, dessutom väldigt enkelt. Mina barn är till exempel superförtjusta i vattenmelonglass. Och enklare än så blir det nog inte:-)
Melonglass2
Jag skivar vattenmelon i rektangulära bitar och sticker in en glasspinne i trä (finns att köpa HÄR , kan vara bra att veta att de går att använda igen, bara att skölja av och torka). Lägger vattenmelonglassarna i frysen och sen finns det massor av goda och nyttiga glassar till barnen ♥♥♥
Ett annat förslag (som fick bli min lunch idag då jag mådde väldigt illa …) – Avokado- & myntaglass. Supergott och fräscht.
avokadomyntaglass

Avokado- & myntaglass (2 portioner) 

6 dl tärnad fryst ananas, 1 avokado, 1 näve färsk mynta, ett par droppar pepparmyntsolja, en skvätt vatten (eventuellt lite honung om du vill ha glassen sötare)
Mixa allt i en mixer eller matberedare till en slät glass-konsistens. Toppa gärna med kakaonibs och mynta. För att få en riktigt bra konsistens på glassen är det viktigt med en mixer med stark motor, som min favorit Vitamix. Har din mixer svårt att mixa glassen slät så tillsätt lite mer vatten och ställ glassen en stund i frysen innan servering. Gillar du nu inte mintsmak alls så ta bort mynta & pepparmyntsolja och tillsätt istället en frusen banan i bitar och lite äkta vanilj till receptet. 
avokadomyntaglass2
Ha det fortsatt härligt i värmen,
KH_liggande_gron_webb