Idag ska ni få ta del av mitt fantastiskt goda (om man får säga det själv♥) och enkla recept på raw tacofärs!
Färsen kan användas till tacos (med exempel romansalladsblad, guacamole, tomatsalsa och hackade grönsaker).
Tacofärsen kan också användas i en wraps. Detta blev mitt val till lunch igår och i förrgår, så himla gott:-)
Jag brukar använda stora kålblad till wraps men nu blev det även glutenfria kokoswraps som jag beställt härifrån. De är gjorde endast på ekologiskt kokoskött = en kort innehålls förteckning jag gillar:-)
Tacowraps
I min lunchwraps hade jag förutom kokoswrapsen och röda kålblad groddar även tacofärs (recept nedan), morötter, gurka, kimchi, färsk koriander och paranötsost (mixa blötlagda paranötter med vatten, citron och salt). Väldigt gott och mättande!
Du kan också välja att göra en stor tacosallad och strö över färsen, avokado, någon krämig dressing (ex på pinjenötter, soltorkade tomater, chili, vatten, citron och salt) och kanske några raw chilikex (recept finns ex i min bok Grönsakskärlek)
tacosallad
Tacofärsen fungerar till många olika rätter med andra ord:-) Och är så himla enkel att slänga ihop. Vill du så kan du alltid blötlägga valnötterna först. (Alltid bäst att blötlägga nötter)
Färsen håller sig bra i kylen i flera dagar så den går enkelt och smidigt att förbereda innan och kan som sagt var användas till flera olika maträtter. Även till zucchinipasta med tomatsås är det gott med lite kryddig tacofärs!

Karins tacofärs (raw food, vegan) 

taco
3 dl valnötter, 1 dl finhackad sötpotatis, 1 morot, 1 dl hackad färsk koriander, ¼ gul lök, 1 msk citronjuice, 1 tsk tamari (glutenfri sojasås), ½ tsk kummin, ½ tsk vitlökspulver, 1–1½ krm salt, ½–1 krm torkad chili, en gnutta cayennepeppar
Börja med att mixa sötpotatis och morot i en matberedare. Tillsätt hackad lök, valnötter, koriander samt resterade ingredienser. Börja med ½ krm chili och tillsätt mer om du vill ha färsen ännu starkare. Mixa igen. Förvara i burk med lock i kylskåp. 
Karin♥