En sådan underbar sommarhelg vi haft, helt magiskt … Vi tog långledigt och tillbringade torsdag-söndag i stugan! Förutom sol och bad så har vi plockat en massa björnbär, hittade det bästa stället ♥♥♥
Mycket buskar och bär och en fantastisk utsikt! Väldigt meditativt att stå i tystnaden och bara plocka. Älskar det:-)
Vyplockarbjörbär
Vad gjorde vi nu med alla fina björnbär tro?
Jo vi toppade våra gröna smoothie-bowls med massa färska björnbär.
frukost
Och så gjorde jag en björnbärsglass-tårta, på Instagram var det många som gillade bilden och jag utlovade att jag skulle posta receptet här i bloggen. Så här kommer det:-)
Glasstårta2
Tycker att den blev lite isig men tror den blir superbra i konsistensen om man kör den i glassmaskin först.

Karins glass-tårta (vegan) 6–8 portioner

5 dl björnbär
4 dl kokosmjölk (1 burk)
1,5 avokado
10 dadlar (urkärnade)
1–2 msk honung
1 msk kokosolja
1 tsk vanilj
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät kräm. Kör i glassmaskin eller häll direkt i en fin form, jag hade en vacker hög form i silikon. Ställ i frysen över natten för att stelna. Ta ur från frysen och häll över smält mörk choklad eller gör egen som jag gjorde, se nedan. Garnera med färska bär och eventuellt lite kakaonibs. Låt glasstårtan tina en stund innan servering. 
Du kan också utgå från receptet och göra pinnglassar, bara häll i formar och låt stelna. Doppa ev glassen i chokladsåsen (stelnar direkt). 
Chokladsås
0,5 dl kokosolja, 0,5 dl raw kakao, 1 msk yaconsirap
Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad, tillsätt kakao och yaconsirap.
Det som blir över av chokladsåsen kan du hälla i pralinformar och ställa in i kylen för att stelna. Mumma …
Karin♥
Glasstårtauppifrån