Recept på kokosmums!

Nu ska ni få ta del av ett recept från min bok, Karins Chokladkök, finns HÄR.

Den finns även som E-bok att ladda ner HÄR. 

Så enkelt att slänga ihop och supergott, jag lovar!

Karins Kokosmums

8–12 stycken

 

Botten

 

4 dl valnötter

2 dl kokosflingor

1 dl rå kakao

16 färska dadlar (urkärnade)

2 msk yaconsirap

 

Chokladlager

 

3/4 dl rå kakao

1/2 dl kallpressad kokosolja

1 msk yaconsirap

Extra kokosflingor för toppen

 

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. 

Tryck ut i en avlång form. 

Smält kokosoljan till chokladlagret varsamt i ett vattenbad. 

Tillsätt kakao och sötning. Rör om och häll över dina kokosmums. 

Strö kokosflingor över.

Ställ kallt i någon timme i frysen så att chokladen stelnar. 

Skär i lagom stora bitar. 

Så vad säger ni, lite kokosmums att bjuda på är aldrig fel eller hur!