Som utlovat kommer här receptet på chokladmoussen vi bjöd på när vi hade kalas för Elodie!
Den är så lätt att göra och går att variera beroende på vad man serverar till.
Jag hade små plastbägare över sedan ett event så jag använde dessa och dubblade satsen nedan då vi var 20 personer. Jag toppade moussen med bär, mullbär, kokoschips, vindruvor och mynta.
Himmelsk chokladmousse
Receptet är till 10 mindre portioner
1 paket kokosmjölk á 400 ml (Jag använde Kung Markattas)
3 fina krämiga avokados
10 st färska urkärnade dadlar
0,5 dl rå kakao
2,5 msk kallpressad kokosolja
0,5 msk lönnsirap (kan uteslutas)
1 tsk vanilj
en gnutta salt
Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en krämig mousse. Ställ kallt för att tjockna till lite. Chokladmoussen går utmärkt att förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag du ska bjuda på den.
Förslag till servering;
Färska eller tinade frysta bär, skivad frukt, kokoschips, kakaonibs, riven mörk choklad, bipollen, mullbär, finklippta aprikoser, granola, frön/nötter.
Något att bjuda på i helgen kanske?
Fler Inlägg
2024-04-18
Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt
Få fin hy. Så här tänker jag + tips om produkter jag själv använder.
2024-04-17
Krämig grönkålsgryta
Dags för ett recept på en god gryta! Grönkål som bas - alltså du måste testa…
2024-03-27
Fröknäcke med sötpotatismjöl
Ett till recept på fröknäcke, denna gång med sötpotatismjöl som bas ihop med…