Recept grönkålssallad
Älskade grönkål. Jag äter verkligen mycket grönkål, gör ni det också? Hoppas det för det är supernyttigt.
Idag tipsar jag om en enkel grönkålssallad som går snabbt att slänga ihop och passar på middagsbordet, eller varför inte till julbordet?
Grönkålssallad med avokado & granatäpple
1 liter färsk hackad grönkål, 2 avokado, 2 dl granatäppelkärnor, 0,75 dl hampafrön (eller sesamfrön), 2 msk olivolja, 1,5–2 msk citronjuice, 1 krm salt
Ta bort grönkålsbladen från stammen och skär grönkålen fint.
Lägg i en skål och häll på olivolja, citronjuice och salt. Massera in oljan med dina händer vilket gör att grönkålen mjuknar, blir godare och mer lättsmält att äta. Gör gärna detta i förväg.
Skär avokadon i små bitar och blanda med den marinerade grönkålen, tillsätt granatäpplekärnor och strö över hampafrön.

Grönkål äter jag annars också i mina stora matiga dagliga sallader eller så blandar jag med grönkål i mina smoothies och krämiga smoothie-bowls. Ibland gör jag grönkålschips.
Vad gör ni med grönkål? Och äter ni också mycket grönkål?
Kommentera gärna på min Facebook-sida.
Tillsammans gör vi världen lite grönare!
Fler Inlägg
2025-09-28
Ansiktsyoga – naturligt lyft och glow för ditt ansikte
Vår nya kurs är här! Lär dig ansiktsyoga med mig och Joanna, livsstilsbalans…
2025-09-03
Hälsa genom matglädje och inspiration
När vi ser maten som en gåva till kroppen och rörelsen som något vi längtar…