Läsarfråga Vintertrötthet

Idag får ni svar på en tidigare läsarfråga jag inte hunnit svara på ännu gällande vintertrötthet.

Fråga:

Många lider ju av både trötthet och nedstämdhet under den mörkaste tiden på året, kanske du har några bra tips om hur man håller energin och humöret uppe?

Svar:

Absolut, här kommer några generella råd som hjälper till.

Se till att sova tillräckligt varje natt, passa på att gå och lägga dig någon timma tidigare på veckodagarna när det ändå är så mörkt. Det är lättare att gå upp på morgonen då och vi behöver oftast lite mer sömn under höst och vinter.

Prioritera att ta en stund och varva ner på kvällen, helst inte framför någon skärm … utan kanske ett varmt bad, dusch eller läsa en bok.

Se till att du är ute i dagsljus varje dag, gärna mitt på dagen. Kanske fungerar det att ta en promenad på lunchen? Om inte så passa på att njuta utomhus under helgerna. Frisk luft och solljus gör gott!

Ät bra och prioritera mer från den växtbaserade färggranna kosten boostad med näring, bli inspirerad och få tips i ett tidigare inlägg HÄR.

Gör det lite extra mysigt inne, tänd mycket levande ljus, umgås med vänner, spela kort och gör annat roligt!

Gör andningsövningar. Du kan läsa hur i ett tidigare inlägg HÄR. 

Undvik vitt socker, sötsaker och fika så gott det går som bara skapar onödiga dippar i blodsockret. Satsa på en näve frön, grönsaker, avokado eller liknande som mellanmål och snacks istället. Eller morot och selleri med hummus, frökex med groddar, raw bollar eller lite mörk choklad.

TRÄNING ger energi, gör det innan du kurar upp dig i soffan:-) Eller kanske som en bra start på morgonen. Själv älskar jag att träna det första jag gör på morgonen.

Ät ett tillskott på vitamin D3 (reklamlänk till vår webbshop) under hela vinterhalvåret.

Testa att ta en powernap under dagen om du har möjlighet.

Är du jättekänslig för mörkret kan du testa ljusterapi för att se om det hjälper dig.

Drick gurkmeja och ingefära. Gärna också nyponpulver, vetegräs och nässlor!

Vill ni läsa fler svar på läsarfrågor så se HÄR.

Har DU någon särskild fråga du vill ha svar på kan du maila mig på karin@lifevision.se så sätter jag ihop ett inlägg med svar längre fram,