Hjärtegoda chokladpraliner

Love is in the air … Alla hjärtans dag snart, närmare bestämt på söndag. Jag har tagit fram ett jätteenkelt och supergott recept på chokladhjärtan med rosarött strössel.

Bara för er för att jag TYCKER OM ER ALLA underbara följare 💞

Här kommer det,

Hjärtligt goda chokladhjärtan

cirka 16–18 stycken

1 dl tahini (osaltad) eller mandelsmör (Jag älskar från märket MONKI eller URTEKRAM eller den vita tahini från Reneé Voltaire)

2–3 msk honung

0,5 dl rå kakao pulver

0,25 dl carobpulver (eller rå kakao om du inte har carob)

0,75 dl smält kakaosmör

en gnutta salt

 

Mörk choklad

100 gram mörk  choklad, minst 85%

1 msk kokossmör (älskar från märket Alive)

 

Rosa strössel

Kokosflingor blandat med rödbetspulver alternativt hallonpulver / lingonpulver

 

Smält kakaosmöret varsamt i ett vattenbad.

Blanda tahini, kakaosmör, honung, kakao, carob och lite salt i en skål. Rör om ordentligt. 

Lägg smeten i pralinformar av silikon, jag använda fina hjärtan men det finns olika modeller. Har du inte kan du använda vanliga små formar eller en större form som du sedan skär i fyrkanter när den stelnat. 

Ställ i frysen minst 1–2 timmar. 

Smält chokladen och kokossmöret.

Doppa dina hjärtan i chokladen, strö gärna rosa strössel över. Låt stelna på bakplåtspapper. 

Dina chokladhjärtan går bra att förvara i frysen. 

Ha nu en fin alla hjärtans dag på söndag – vill skicka med er att ge er SJÄLVA lite extra mycket kärlek och omtanke denna dag och förstås alla andra dagar också. 💞

Tror att vi ofta missar det, vi tänker så mycket på alla andra att vi ibland tenderar att glömma bort oss själva.

Så vad vill DU och vad behöver DU mer av i ditt liv.

När du ”love bombar” dig själv så blir det faktiskt enklare att även dela med sig av mer kärlek till andra också. För kärleken är inte begränsad …

Puss på er