Den 15 mars förra året, 2012, köpte jag en påse med Kanelgifflar och en påse med mjuka våfflor i affären jag handlar för att göra en liten studie. Vad händer med dessa produkter, möglar dom, blir dom hårda, torra, dåliga eller blir de helt enkelt inte dåliga …? Ni kanske har läst om min hamburgare som fyllde 4 år i höstas och som nu är 4,5 år och som ser precis lika dan ut nu som när jag köpte den förutom att brödet och pommesen är hårda och torra, men annars …HALLÅ, fy vad äckligt. Läs gärna om hamburgaren HÄR.
Tillbaka till fikabrödet, idag fyller dom alltså 1 år och de är fortfarande lika mjuka. Ser inget mögel eller så här heller. Hmmmm … vad händer med våfflor du gör själv eller nybakade kanelbullar eller liknande… och då pratar jag inte 1 år utan kanske 1 vecka eller 2 …Skrämmande, men så här ser de alltså ut nu. Eventuellt är smaken annorlunda mot hur dom är när dom är ”färska” men jag tänker då inte smaka. Eller så är smaken den samma, vem vet?
Bild på kanelgifflarna ser du här, godingar? Njaa …

Och här är de mjuka våfflorna som är precis lika mjuka nu, (en liten skada dock i ena kanten från att ha legat i min väska inför en föreläsning).

Vad fikar du på? Jag föredrar nyttig och vitaminrik raw food-fika med mycket näring. Fika som skulle bli riktig riktig dålig om du inte skulle äta den på 1 år …
En liten tankeställare från mig,

Karin♥