Vill du äta mer grönt? En större del växtbaserad kost? Antar det då du just nu läser detta inlägg:-)
Du har kommit rätt, här kommer mina 10 bästa tips för att lyckas!
Älska avokado – avokado är typ det bästa du kan äta. Fina fettsyror och gott till så mycket. Matigt tillbehör i sallader, krämigt nyttigt pålägg på mackan/frökexen, gör din smoothie och smoothiebowl tjock, krämig och god.
Örtsallad
Börja med frukosten – ett enkelt mål att styra över själv och att börja att förbättra. Dessutom lägger du grunden för resten av matdagen. Börjar du dagen med bättre matval går resten av dagen oftast i ett grönare tema. Frukost kan vara en chiapudding, grön smoothie, frökex med avokado eller hummus, kokosyoghurt med bär och granola för att nämna några alternativ.
chia
Välj gröna snacks – Gurkstavar, broccolistjälkstavar, blomkålsbitar, broccoli, morotsstavar, selleri …. Dippa i någon god och nyttig dipp eller röra. (Recept på chilidipp hittar du HÄR.)
Sallad till lunch – Jag menar då inte någon liten minisallad med isbergssallad och burkmajs som bas (ses alltför ofta …) utan en matig fräsch vegansallad med massor av gröna blad, strimlad kål, kanske kokta rotfrukter, hummus, surkål, avokado, pumpafrön.m.m. Du blir skönt mätt, står dig bra och förser kroppen med en massa näring. Kolla vad JAG äter på Instagram HÄR så får du en koll på hur jag bygger upp mina sallader
Sallad
Frukt till mellanmål – Alltså hur lätt är det inte att ta med en frukt och äta när du är på språng eller som mellis eller fika på kontoret.
Testa köttfärssås utan köttfärs – stek upp lite gul lök, vitlök, zucchini och morot. Tillsätt kokta belugalinser, krossade tomater, färska örter, salt och peppar. Låt puttra ihop och servera med glutenfri spagetti eller raw zucchini spagetti.
Veganmeatsause
Bönburgare – Jag brukar göra ett veggokött på svarta bönor, linfrön, chiafrön, kokt sötpotatis, lök, pumpafrön och tamari. Barnen älskar dessa!
Gröna halvfabrikat – Såklart är det ju super om man alltid väljer att göra mat från grunden men måste säga att jag gläds över utbudet av nyttigare halvfabrikat. Vi köper ibland quinoabollar som bara är att värma i ugnen, hur smidigt som helst. Helt veganska, goda att servera i ett glutenfritt pitabröd med sallad och tahinidressing.
Testa vegetariskt när du är på restaurang – det har hänt mycket de senaste åren. Nu går det att få till riktigt bra vegetariska rätter, även veganska, när du äter ute. Googla gärna menyn innan besöket och meddela eventuellt dina önskemål när du bokar bord.
Goda dressingar gör salladen ännu läckrare – se tips i ett tidigare inlägg HÄR på recept på goda dressingar.

Vad är dina bästa tips för en mer växtbaserad kost? Kommentar gärna på min Facebooksida HÄR.
♥♥♥
KH_liggande_gron_webb