Adventsfika – chokladkola

Har lagt ut detta recept innan men gör det igen för det är sååååå himla lätt att göra och supergott verkligen. Lovar ni kommer att älska denna juliga chokladkola.

Viktigt att det är färska dadlar (som ni hittar i kartong i kylen, oftast bland frukt och grönt) och inte de torkade dadlarna i påse, blir nämligen inte alls samma resultat med dem.

Julig chokladkola

12–16 stycken

14 färska urkärnade dadlar

2 torkade fikon klippta i mindre bitar

0,5 dl kallpressad kokosolja

0,5 dl rå kakao

1 msk malen kanel (den äkta = ceylonkanel)

0,5 msk malen kardemumma

1 tsk vanilj

1 krm malen ingefära

1 krm malen nejlika

en gnutta salt

Extra kanel att strö över kolan

 

Gör kokosoljan varsamt flytande i ett ljummet vattenbad. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en krämig kola. Tryck ut som en platt rulle på ett bakplåtsklädd tallrik. Strö över extra kanel och toppa eventuellt med några nötter också. Ställ i frysen. Ta ut efter några timmar och skär i önskad storlek. Kolan förvaras bäst i frysen.

Jag hoppas att ni testar att göra detta recept, så enkelt som sagt och går ypperligt bra att förbereda i förskott och förvara i frysen!

Fler fika-recept hittar ni HÄR.

Trevlig stundande advent 🙂