Adventspraliner med kardemumma och ingefära

Hej alla!

OMG dessa adventspraliner är så lyxigt goda och kan förstås ätas HELA ÅRET OM!

Enkla att göra men som alltid – hemligheten är bra ingredienser, köper alltid eko och också av råkostkvalité (ex kakaosmör och kakao).

Adventspraliner med kardemumma och ingefära

 

2 dl smält kakaosmör

2 dl rå kakao

0,75 dl kokossocker

0,25 dl mesquite

1 tsk mald kardemumma

0,5 tsk malen ingefära

En gnutta salt

1 dl Amaranth puffar

 

Dela kakaosmöret i mindre bitar och smält det varsamt i ett ljummet vattenbad. 

När kakaosmöret är helt smält rör du ner kakao och resterande ingredienser (utom Amaranthpuffar).

Rör om ordentligt. 

Blanda ner Amaranthpuffar.

Häll upp i pralinformar eller ischokladformar. Ställ kallt för att stelna. Adventspralinerna går utmärkt att förvara i frysen. 

Så vad säger du? Blir du sugen på att testa dessa? Jag lovar du inte blir besviken.

Vill du ha fler nyttigare chokladrecept kolla in min bok HÄR. Den finns även som E-bok att ladda ner HÄR.

Kram alla ♥