Adventspraliner med kardemumma och ingefära
Hej alla!
OMG dessa adventspraliner är så lyxigt goda och kan förstås ätas HELA ÅRET OM!
Enkla att göra men som alltid – hemligheten är bra ingredienser, köper alltid eko och också av råkostkvalité (ex kakaosmör och kakao).
![](https://media.karinhaglund.se/adventspraliner_gron.png)
Adventspraliner med kardemumma och ingefära
2 dl smält kakaosmör
2 dl rå kakao
0,75 dl kokossocker
0,25 dl mesquite
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
En gnutta salt
1 dl Amaranth puffar
Dela kakaosmöret i mindre bitar och smält det varsamt i ett ljummet vattenbad.
När kakaosmöret är helt smält rör du ner kakao och resterande ingredienser (utom Amaranthpuffar).
Rör om ordentligt.
Blanda ner Amaranthpuffar.
Häll upp i pralinformar eller ischokladformar. Ställ kallt för att stelna. Adventspralinerna går utmärkt att förvara i frysen.
![](https://media.karinhaglund.se/adventspraliner_2.png)
Fler Inlägg
2024-06-11
Vad är en nyttig & hälsosam kost?
Vad är egentligen en bra kosthållning? Här får du mina bästa riktlinjer för hur…
2024-05-08
Välj bra mat på restaurang! Mina bästa tips
Välj bra mat på restaurangen! Mina bästa tips här i detta inlägg.
2024-04-18
Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt
Få fin hy. Så här tänker jag + tips om produkter jag själv använder.