Färggrann brysselkålssallad

Hej!

Nu ska du få recept från min E-bok ÄLSKA KÅL. För om det är något jag tycker ALLA bör äta mer av är det just KÅL!!!

Testa denna färggranna salladen. Tror den kan bli en favorit:-)

Färggrann brysselkålssallad

2 portioner

 

Ugnsbakad brysselkål

350 gram rå brysselkål 

2 msk kallpressad olivolja

1 msk färskpressad apelsinjuice

salt & svartpeppar

 

Dressing

½ dl tahini (osaltad) 

½ dl vatten

1 msk färskpressad apelsinjuice

½ msk tamari (glutenfri sojasås)

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

 

Sallad

1 stor eller 2 mindre polkabetor

2 morötter

1 påse babyspenat (70 gram)

röd spetskål (alternativt rödkål)

1 liten rödlök

2–3 dl kokta gröna linser eller belugalinser

granatäpplekärnor 

furikake (japansk fröblandning)

 

 

Sätt ugnen på 200 °C.

Skölj och ansa brysselkålen. Beroende på storlek, dela eventuellt i hälften så stora bitar. Blanda olivolja, apelsinjuice, salt och peppar i en skål. 

Lägg i brysselkålen och rör om. 

Lägg brysselkålen i en ugnsform och baka i ugn 20 minuter. 

Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer eller med en stavmixer. 

Finriv spetskålen på en mandolin. 

Finhacka rödlöken, skala och hacka moroten. 

Skala och finriv polkabeta på en mandolin. 

Fördela spenat på två tallrikar.

Lägg upp spetskål, morot, rödlök, polkabeta på tallriken. 

Addera de kokta linserna och den ugnsbakade brysselkålen. 

Ringla dressingen över och toppa salladerna med granatäpplekärnor och furikake. 

Hoppas du testar receptet. Och du, om du fotar salladen så tagga mig gärna på sociala media – Karins Gröna Värld 💚

Min E-bok med många fler bra recept med världens nyttigaste grönsak – KÅL – hittar du här. ÄLSKA KÅL.

Kram ♥