Det är väl ingen som kan ha undgått hur otroligt nyttigt det är med grönkål, eller? Alla kålväxter är otroligt nyttiga, som broccoli, blomkål, spetskål, grönkål, rödkål, brysselkål, savoykål, kålrot, svartkål och vitkål. Eller vad sägs om att utöver att innehålla massor av bra vitaminer och mineraler också anses renande, bra för immunförsvaret, bakteriedödande, alkaliskt, inflammationshämmande och innehåller pektin som är blodsockersänkande. Dessutom är det gott:-)
Jag är glad att kål liksom har fått ett uppsving och blivit riktigt trendigt. Så både hippt, nyttigt och billigt att frossa i kål.
På frukost-kursen i går på usyoga bjöd jag bland annat på en grön smoothie-bowl med grönkål, zucchini, avokado, äpple, ingefära och ananas som blev väldigt uppskattad. Toppad med lingon och mullbär.
VackerKål
Ni som har mina böcker vet att jag har med många nyttiga recept med kål som bas:-)
Då kål är dagens tema så kommer här 2 recept till er, en grön smoothie med grönkål och ett recept på en nyttig och god sidosallad.
Grönkål

FYRA FÄRGER KÅL, en sidosallad

4färgerkål2
4 dl finriven vitkål, 4 dl finriven rödkål, 4 dl finhackad grönkål, 2 dl finhackad svartkål, 4 msk olivolja, 2 msk citronjuice, 2 krm salt
(Om du ej har tillgång till svartkål så kan du ersätta den med 2 dl av valfri kålsort.)
Blanda allting i en skål och massera in oljan, saltet och citronjuicen i kålen med dina händer. Servera direkt eller låt stå och mjukna ytterligare en eller ett par timmar innan servering.

GRÖN SMOOTHIE (2 glas)

Vintergrönsmoothie
2 nävar färsk grönkål, 2 stora apelsiner
, 1 äpple, 
1 avokado,
1–2 dl vatten, 
1⁄2 tsk finriven färsk ingefära
Hacka grönkål och äpple i mindre bitar, skala apelsinerna och dela i bitar. Mixa alla ingredienser till en helt slät smoothie.

Du hittar fler av mina recept med kål här,
Grönkålssallad
Broccolisoppa
Alkalisk purjo- & brysselkålsoppa 
Fler gröna smoothies

Hoppas detta inlägg inspirerade just DIG till att lägga mer kål på tallriken! Eller i glaset:-)
Karin♥
JulFMailmall
Vill du komma på raw food-julgodis event 12/12, finns några platser kvar. Läs mer HÄR.