Jag bara älskar ashtangayoga. Mår som allra bäst efter att ha kört ett pass (cirka 1,5 h), gärna på morgonkvisten. Det är med lätta steg jag studsar hemåt, energifylld och pigg i kroppen och utstretchad, mjuk och smidig med ett skönt lugn i mitt sinne. Du som inte tror att yoga är någon träning har inte testat Ashtanga yoga eller någon av de andra mer fysiska yogasorterna. Redan efter 5 solhälsning A och 5 solhälsning B har det flesta både fått upp värmen och börjat svettas. Mycket också tack vare den speciella andningen som man praktiserar i ashtangayogan och som är bra just för att öka kroppens värme, få igång ett flöde och skapa kraft. Genom andningen bli det också lättare att fokusera och koncentrera dig på alla utmanande övningar som både sätter smidigheten, styrkan och uthålligheten på prov.
Du som inte redan är yogafrälst, testa att gå på Ashtangayoga några gånger och avgör sen vad du tycker. Är du lik mig och många, många andra redan frälsta kommer du att älska vad yogan kan göra för dig och din kropp!
Har du specifika skador eller mycket obalanser i kroppen kan du testa en lugnare yogaform först innan du ger dig på just Ashtangan.
Längtar redan till nästa pass. Tur att jag är ganska flitig så det inte dröjer så länge tills dess♥

”Gör dina övningar och allt sker.” – Sri K. Pattabhi Jois