Stort TACK till er som var med i förra veckans utlottning av två signerade exemplar av min bok, KARINS FRUKOST. De lyckliga vinnarna blev, Elinor Lindholm & som hon heter på Instagram ”Moonlightjam1”!
Du som inte vann men vill köpa min bok och få den signerad kan göra det HÄR, kom bara ihåg att skriva under övrigt att du vill ha boken signerad och till vem:-)
Ni delade med er av så mycket bra frukosttips så tänkte fortsätta med det temat i dagens blogginlägg.
Många tipsade om att göra frukosten redan kvällen innan för att underlätta på morgonen om det är jäktigt. Helt klart väldigt smart och något jag också tipsar om i nya boken. Smoothies, raw yoghurtar, chiapudding är bara några av alternativen som går ganska lätt att förbereda.
Smoothies och juicer är såklart allra bäst att dricka helt nygjorda men helt ok ändå att spara i kylen över natten och dricka på morgonen om det funkar bättre än att köra igång mixern/juicemaskinen tidigt på morgonen:-)
En tipsade om att göra frukt- & grönsaksjuice och frysa in i små iskuber, så är det bara att tillsätta till sin smoothie när man gör den. Bra tips♥
Chiapudding blir så mycket trevligare med god topping på♥♥

Recept på gröna smoothies hittar du HÄR, Rosa smoothie-bowl hittar du HÄR.
Gillade tipset att gå ut i trädgården för att plocka ihop ätbart grönt (som ex kirskål, persilja, mynta, citronmeliss) och sedan mixa till en god smoothie tillsammans med avokado och frukt för att sedan avnjuta sin gröna smoothie utomhus i grönskan. Superlyxig grön morgon under sommartid! Själv brukar jag faktiskt ta en tur i trädgården (med början typ nu fram till och med typ september) när jag kommer tillbaka från min träning på morgonkvisten och plocka in lite ätbart och sedan skapa en god frukost utifrån det.

Boveteyoghurt (se mitt recept HÄR) är en annan favorit som fungerar smidigt att förbereda dagen innan och håller också flera dagar i kylen så gör en stor sats. Eller en Acai-bowl, recept HÄR.
Jag brukar ha små burkar med färdigblandad god topping (ex mullbär, gojibär, frön och kokos) som jag använder tillsammans med bär om jag inte har någon raw granola hemma.

Tips är också att ha lite bipollen och bärpulver som lingonpulver, hallonpulver, blåbärspulver hemma för att göra din smoothie eller yoghurt extra vacker och nyttig:-)
Gröt to go (recept från min bok) är en annan frukost som man förbereder på ett par minuter kvällen innan. Kan göras i en glasburk och bara tas med på morgonen. Smidigt:-)
Och denna supergoda vaniljgröt med raw lingonsylt går ganska snabbt på morgonen eller kan förberedas dagen innan.
Sen är det faktiskt helt ok att äta rester från gårdagens gröna middag till frukost:-) Jag kan ibland slänga ihop en hummus-sallad med raw marinerad broccoli, spenat, tomat, gurka, avokado och äta till frukost. Eller en fräsch quinoasallad. För just hummus och quinoa är något tillsammans med raw marinerad broccoli som vi ofta har klart i kylskåpet. Med lite god kallpressad olivolja och spraysalt så har du snabbt en matig och alkalisk frukost.

Passa på att göra goda raw food-kex under en ledig helg så har du så du enkelt kan göra en ”macka” på morgonkvisten. Bara att mosa en avokado och ha som pålägg, ännu godare är om du blandar ner färsk gräslök och salt med med den mosade avokadon. Lite groddar och paprika på toppen och du har en god macka! (se HÄR för recept på en raw ost och ett ”vanligt” glutenfritt knäcke). Servera med ingefärsthe, morotsjuice eller valfri smoothie. Det går också enkelt att skala ett par morötter och äta lite gurka och paprika till. Allt för att öka mängden grönt till frukost!
Mosad avokado med granatäpple är fräscht, här på ett valnöt- & gojibärsbröd

En annan macka kan vara att göra stora skivar av zucchini (skiva på längden) och använda tahini som pålägg tillsammans med tomat, groddar och paprika.
Du kan alltid komplettera frukosten med en hampaproteindrink:-) Men för bäst matsmältning så blanda inte protein med exempel frukt (jag skriver mer om hur man kombinerar maten på bästa sätt i min bok Grönsakskärlek). Men du kan ju alltid ta den en stund efter du har ätit frukten:-)
Det var lite frukosttips från både mig och ni som var med i utlottningen som jag hoppas kan komma till nytta!!!
God grön morgon till er alla,

Karin♥

 

TIPS: På torsdag gästar jag Raw Food Café i Borås för boksignering mellan 11.45 – 13.15, kom gärna förbi och prata lite kost & hälsa med mig och köp med en signerad bok om så önskas:-)