Choklad chiapudding

Världens enklaste frukost att förbereda = Chiapudding!

Den går att variera i det oändliga, kanske göra en variant med bas på havremjölk och sedan smaksätta med vanilj, kanel och kardemumma eller som här idag med choklad och kokos.

Att mixa växtbaserad mjölk med exempel blåbär och vanilj och sedan röra ner eller mixa chiafröna med blåbärsmjölken blir också en god ”pudding”.

Gör gärna dubbelsats och ha för 2 dagar, så smidigt.

Jag brukar själv göra som så att jag sedan tinar bär i kylen under natten. Det brukar bli antingen hallon, blåbär, lingon, granatäpple eller jordgubbar. Ibland en blandning av flera sorter:-)

Äter väldigt mycket bär, ÄLSKAR verkligen bär!

När jag vaknat ställer jag fram min chiapudding och bären och äter den sedan rumstempererad, dvs inte kall. Brukar ju äta frukost sent så den brukar stå och vänta på mig.

Innan servering toppar jag chiapuddingen med bär, aktiverade pumpafrön, bovetecrunch, kakaonibs och massor av mullbär.

Gillar du inte riktigt konsistensen på chiapudding så mixa först alla ingredienser i en mixer innan du låter puddingen stelna till i kylen:-)

Choklad chiapudding

(1 portion)

2 ½ dl kokosmjölk

½ dl chiafrön

1 – 2 msk rå kakao

½ – 1 tsk yaconsirap (kan uteslutas, jag föredrar utan sötning)

1 krm vanilj

Rör ihop alla ingredienser i en skål eller burk. 

Ställ i kylen i några timmar, gärna över natten.

Servera chokladchiapuddingen med till exempel mullbär, kokoschips och kakaonibs.

Det är också gott med färska eller tinade frysta bär, frön och/eller nötter. Jag älskar också att ha en stor klick tahini till (mandelsmör går bra också). 

Testa nu gärna detta recept. Enkel och god vegansk frukost (eller kvällsmat) och samtidigt så smidigt att kunna förbereda kvällen innan – och gör dubbel sats när du ändå slänger ihop så har du för 2 dagar!

So long,