Chokladtäckta quinoa-kakor

Alltså, gjorde dessa sjukt goda chokladtäckta quinoa-kakor häromdagen. Tänkte bidra med receptet så att ni kan testa under helgen. De är försvinnande goda … Lill-tjejen älskade!

Fördelen är att de är så himla lätta att slänga ihop, så länge man har rätt ingredienser hemma bara. Man bara blandar ihop och sedan smälter mörk choklad och häller över kakorna.

Du behöver tahini (mina favorit märken på tahini är Monki & Urtekram), puffad quinoa, quinoamjöl (mandelmjöl går bra annars), honung, kokosolja och mörk choklad (jag hade en raw choklad från Goodio). Självklart kan du använda ”egengjord” choklad, du hittar recept på hur du gör raw choklad i ett tidigare inlägg HÄR.

Receptet på quinoa-kakorna kommer här efter bilderna:-)

Karins Chokladtäckta Quinoa-kakor

12 – 15 stycken

2 dl tahini, osaltad

2 dl quinoapuffar

1 dl quinoamjöl

0,5 dl honung

2 krm salt

+

50 gram riktigt mörk choklad + 2 msk kallpressad kokosolja

 

Rör ihop tahini, quinoamjöl, quinoapuffar, honung och salt i en skål.

Forma till små bollar och platta ut till kakor på ett bakplåtspapper.

Ställ i frysen. 

Smält varsamt chokladen ihop med kokosoljan. Låt gärna stå en stund så att chokladen tjocknar lite. 

Ta ut kakorna från frysen och häll choklad över eller doppa kakorna i chokladen. Låt stelna i kyl eller frys. Enjoy!!!

Alltså, ni måste bara testa att göra dessa godbitar. Smart är att spara några och förvara i frysen till kommande lyxiga fika-stunder.

Trevlig helg!