Enkel bjudmat, vegansk & glutenfri

Igår hade vi kära vänner på besök över sen lunch:-) Vi skulle egentligen mötas upp på stan för att äta efter de hade besökt badhuset. Men så blev det här istället. Ville bara berätta vad jag fixade till för mat att bjuda på. Gillar ju när det inte blir så komplicerat och vill gärna förbereda innan allt som går.

Blev en vegansk salladsbuffé, så smidigt och enkelt när man har folk på lunch. Så kan man skapa sin egen matiga sallad.

Bladgrönt

En sallad på sötpotatis, marinerade gröna linser, svartkål, lila kål, rödkål och grönkål samt hackad rödlök och massa olivolja

(Hade ungsrostat sötpotatisen dagen innan samt kokat linserna, sen blandade jag linserna med citron, olivolja, mycket vitlök, salt och peppar. Kålen marinerade jag i olivolja och lite salt i en stor skål, också dagen innan, det blir supergott. Sedan var det bara att blanda ihop allt igår och lägga till lite hackad rödkål och rödlök.)

Kokt quinoa

(Kokade extra när jag gjorde mat typ 2 dagar innan)

Grön röra på vita bönor, gröna ärtor, vitlök, olivolja, citron, salt och peppar

(Slängde också ihop dagen innan)

Picklad rödlök

(Gjord tidigare under veckan)

Små snittar på skivad zucchini med en aubergineröra

(Auberginen passade jag på att ungsrosta samtidigt som sötpotatisen, sen mixade jag med vitlök, tahini, citron, salt & peppar och lite av den ugnsrostade sötpotatisen)

Frökex

(som jag gjorde för ett par veckor sedan)

Glutenfria pastaskruvar

Sen det lilla extra, kallpressad olivolja, furrikake, kimchi, havssalt, chiliflakes och torr-rostade pumpafrön att toppa sin sallad med

(så enkelt att rosta pumpafrön, supergott också. De 2 små ÄLSKAR detta)

Letade i frysen efter raw food-godsaker, hittade smarriga kokos/mint/choklad bitar. Hittade också tahinitryffelbollar (som jag & Collin gjorde i måndags) som jag halverade och la på toppen. Superenkel fika att bjuda på:-)

Verkligen en trevlig lunch och maten blev uppskattad den också:-)

Tack Eva, Kristian och Cazper för finbesök!!!